0 item(s)
U hebt niets in uw winkelwagen.

0

×

Registration

Profile Informations

Login Datas

or login

First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
This is not an email address!
Email address is required!
This email is already registered!
Password is required!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
Email or Password is wrong!

De aanleg en het plaatsen van Schanskorven

 

Aanleg Schanskorven

Gabion schanskorven plaatsen?

Het plaatsen van schanskorven is vrij eenvoudig. De korven worden namelijk voor gemonteerd geleverd. U hoeft alleen nog maar te zorgen voor een goede fundatie, de korven te plaatsen en te vullen met stenen. Wij leveren de schanskorven met een scharnierend deksel, zodat u deze na het vullen zelf kunt sluiten. Aan de hand van ons stappenplan kan iedereen zelf schanskorven plaatsen.

Heeft u een Gabion terrashaard of brievenbus besteld?

Ook een terrashaard of brievenbus dient u op een egale en vooral stevige ondergrond te plaatsen. In stap 1 van het stappenplan leest u hoe u het beste een goede fundatie kunt aanleggen.

Stappenplan schanskorven plaatsen

Gabion heeft voor u een helder stappenplan geschreven, zodat ook u het beste resultaat kunt behalen. 

Stap 1. Het aanleggen van een goede fundatie

Een goede fundatie is het halve werk! Het is erg belangrijk om de ondergrond stevig en waterpas te maken voordat u de schanskorf plaatst. Er komt immers behoorlijk wat gewicht op de grond. Wanneer de ondergrond niet waterpas en onstabiel is, zal de schanskorf schuin gaan hangen en in het ergste geval zelfs omvallen. Om deze redenen raden wij u af om zwarte grondsoorten te gebruiken. U kunt een stevige fundatie maken van beton, puingranulaat of geel zand in combinatie met tegels/ klinkers. Bij de aanleg van de fundatie verwerkt u meteen de eventueel bestelde steigerbuizen. Deze zorgen voor extra stabiliteit en voorkomen dat de schanskorven omvallen.

Fundering maken voor schanskorven  Aanleg Gabion Schanskorven Stap 1

 

Stap 2. Het plaatsen van de lege korven

Nu u de fundatie heeft aangelegd zet u de lege schanskorven op de juiste plaats. Indien u steigerbuizen wilt gebruiken raden wij u aan om in de bodem van uw schanskorf enkele mazen door te knippen op de plek waar de steigerbuis doorheen moet. Dit gat zal u de vrijheid geven om de korf van links naar rechts of van voor naar achteren te bewegen. Hierdoor zal de steenkorf nog steviger op de fundatie staan en ook nog eens op de juiste plek.  Zodra u dit heeft gedaan tilt u de lege schanskorf over de steigerbuis heen.

 

Aanleg Schanskorven Stap 2  Aanleg Schanskorven Stap 2

Stap 3: Schanskorven met elkaar verbinden

Staan alle schanskorven recht en op de juiste plaats? Dan verbindt u de korven onderling met de meegeleverde C-ringen. Door de korven te verbinden zorgt u voor extra stevigheid en stabiliteit. Om een mooi strak resultaat te creeeren adviseren wij u om panlatten in combinatie met ty-raps te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de korven mooi in een rechte lijn blijven staan alvorens u deze vult.

Nadat u de korven aan elkaar heeft verbonden dient u de bijgeleverde ankers (haken) te verdelen en te plaatsen in de korven. Deze worden circa 30cm uit elkaar geplaatst en zorgen ervoor dat de korven niet gaan uitbuiken tijdens het vullen. 

   Schanskorven plaatsen met panlatten

Stap 4: Schanskorven vullen

De korven dienen zo recht mogelijk te worden geplaatst, dit geeft een mooi strak eindresultaat. Wij adviseren u om eerst alle korven te plaatsen en vervolgens te beginnen met vullen. U krijgt het beste resultaat door alle korven tegelijk te vullen, laag voor laag. Hierdoor wordt het onderling scheefzakken voorkomen. Kleinere breukstenen kunt u los in de korven laten vallen, grotere stenen dient u voor het beste resultaat handmatig in de korf te leggen met zoveel mogelijk de vlakke kant naar de buitenzijde toe.

Schanskorven vullen  Schanskorven vullen stap 4 

 

 Aanleg Schanskorven Stap 4  Schanskorf vullen 4

 

Stap 5: Schoonspoelen

Vanuit de groeve zit er altijd nog breker stof op de stenen, u kunt daarom wachten op een regenbui die alles eraf spoelt, of als u direct resultaat wil kunt u de stenen met een hogedrukspuit afspoelen. Na het schoonmaken komt de echte natuurlijke kleur van de stenen naar boven.

Schanskorf met breukstenen  Schanskorven met breukstenen schoonspoelen

 

Het eindresultaat ziet u in deze slideshow: