U wilt graag een nieuwe schutting of erfafscheiding maar bent er nog niet helemaal over uit wat u wilt? Er zijn tegenwoordig vele soorten schuttingen verkrijgbaar. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om te beginnen met de zoektocht naar de juiste schutting is het handig dat u en uw buren het eens worden. Het zou immers zonde zijn als u uw mooie bouwwerk weer af moet breken, omdat uw buren uw plan toch niet zo'n goed idee vonden.

 

Wanneer u en uw buren het eens zijn over het soort erfafscheiding kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. Zorg ervoor dat de plaats van de schutting nauwkeurig wordt bepaald om achteraf gezeur te voorkomen. Heeft u gekozen voor steenkorven? Zorg er dan voor dat de bodem egaal is gemaakt en dat de schutting in één rechte lijn kan worden geplaatst. Het plaatsen van schanskorven kunt u overigens eenvoudig zelf doen.

 

Een goede, egale bodem is het halve werk! Wanneer u schanskorven hoger dan 75 cm gaat plaatsen dan adviseren wij u om steigerbuizen te gebruiken. Deze verdwijnen circa 50 cm in de grond en het overige gedeelte komt in de schanskorf tot de maximale hoogte is bereikt. U kunt de steigerbuizen zowel in de grond als in een betonnen fundering verwerken. Ligt er al beton? Dan kunt u onze steigerbuizen standvoeten gebruiken. Deze bevestigd u met speciale bouten in het bestaande beton. Nu de steigerbuizen staan, laat u de schanskorven er voorzichtig overheen zakken. Vervolgens checkt u of alle korven netjes op één rij staan. U kunt eventueel panlatten gebruiken om de korven strak tegen elkaar aan te plaatsen.

 

 

Nu alle korven leeg op hun plaats staan kunt u deze met de bijgeleverde C-ringen aan elkaar bevestigen. Hierna plaatst u de afstandshouders in de steenkorven om het uitbuiken tegen te gaan. Deze plaatst u circa 25 cm uit elkaar. Uiteraard ontvangt u bij uw bestelling voldoende van deze afstandshouders.

 

 

 

De volgende stap is het vullen van de korven. U heeft stenen besteld en deze worden keurig in big bags door ons geleverd. Het is belangrijk om de korven evenredig te vullen. Vul dus nooit per korf! Wij raden dit af, omdat het uitbuiken dan erger kan worden en de korven scheef kunnen komen te staan. Dit wilt u uiteraard niet, en wij ook niet ;)

 

Nu alles gevuld is, kunt u de deksels sluiten met de meegeleverde C-ringen of Vertex clips. Om dit proces te versnellen kunt u een Gabion tang bij ons bestellen. Hiermee drukt u de ringen of clips eenvoudig dicht. Houdt u er rekening mee dat de stenen nog een beetje zakken na verloop van tijd? Het is dus zonde als u de overgebleven stenen weg doet. Bewaar deze liever nog een klein jaartje en vul de korven bij waar nodig.

 

 

 

Uw schanskorven zijn nu klaar en het genieten kan beginnen! Stuurt u ons nog even een foto van het resultaat?