Schanskorven?

Ja, inderdaad schanskorven.

U heeft echt werkelijk nog nooit van dit woord gehoord? Geen probleem, u bent niet de enige! Regelmatig horen wij dat deze term niet bij iedereen bekend is. Schanskorven zijn korven gemaakt van gegalvaniseerde matten, gevuld met breukstenen. U ziet ze regelmatig langs de weg staan als geluidswal. Komen ze u al bekend voor? Voor het gemak hebben wij even een afbeelding toegevoegd.

 

Schanskorf

 

Schanskorven als erfafscheiding

Er zijn steeds meer mensen die schanskorven gebruiken als erfafscheiding. Eeen slimme keuze dus, omdat schanskorven gemiddeld 50 jaar meegaan. Een houting schutting kan omwaaien of wegrotten. Met schanskorven hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. En het leuke is dat schanskorven helemaal naar uw wens gemaakt kunnen worden. Gabion kan schanskorven in iedere gewenste maat afleveren. Rekening houdend met de maaswijdte van de staalmatten. De standaard staalmatten hebben een maaswijdte van 5x5 cm en zijn 1 x 2 meter groot. Onze standaard schanskorven worden in elkaar gezet met C-ringen. Dit zijn ringen waarmee de staalmatten aan elkaar worden bevestigd. De deksels kunt u dichten door middel van de bijgeleverde C-ringen en speciale tang.

 

Liever een luxere schanskorf?

Geen probleem, want Gabion levert ook luxere schanskorven. Wij kunnen volledig gelaste en verzinkte korven leveren. Liever een schanskorf in kleur? Poeder coaten behoort ook tot de mogelijkheden. Dit raden wij echter niet direct aan, omdat de levensduur sterk wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Om uw tuin een luxere uitstraling te geven, kunnen wij ook schanskorven leveren met uitsparingen, LED verlichting, waterval(len) en een losstaande of volledig geïntegreerde tuinhaard(en).

Schanskorf met watervallen

Schanskorf waterval met glasbrokken

Schanskorf met waterval en glasbrok vulling

Schanskorf vulling

Om het geheel af te maken bieden wij u een ruime keuze in breukstenen. Op ons terrein hebben wij een groot aantal bunkers met verschillende breukstenen op voorraad. De meest gekozen breukstenen zijn: Doornik, Grauwacke, Duitse kalksteen, Noors Graniet en Basalt.

Daarnaast bieden wij glasbrokken uit voorraad aan. U kunt glasbrokken mooi verlichten met onze LED verlichting.

Enthousiast geworden? Wij helpen u graag met het realiseren van uw droomtuin. Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!