Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Schanskorf bloembakken

In een moderne tuin is het fijn als alles een mooi en strak afgebakende ruimte heeft. Met de schanskorf bloembakken van Gabion Schanskorven creëert u een mooie ruimte voor de planten in uw tuin. Dankzij de combinatie tussen de ruige look van de breukstenen en de zachte uitstraling van de planten, zorgt u voor een mooie balans in uw tuin.

Rust en ruimte met schanskorf bloembakken

Wanneer u graag planten toevoegt aan uw tuin, maar ook een strakke uitstraling wilt behouden, zijn schanskorf bloembakken de ideale oplossing. Dankzij de afbakening die ze creëren, zullen uw planten niet zomaar alle kanten op kunnen groeien in uw tuin. Zo houdt u het groen in uw tuin dus letterlijk binnen de perken. Dankzij de vrijheid die schanskorven bieden, is het mogelijk om uw planten op verschillende hoogtes te plaatsen, waardoor u creatieve lijnen kunt trekken in uw tuin. Perfect dus wanneer u op zoek bent naar iets unieks om uw tuin mee op te fleuren. Schanskorven komen met eindeloze opties, waardoor u altijd een prachtige oplossing vindt voor meer groen in uw tuin.

Wat is een schanskorf bloembak?

Een bloembak van schanskorf is een metalen kooi gemaakt van staalmatten waar breukstenen in geplaatst worden. Dit is waarom het ook wel steenkorf bloembak genoemd wordt. In de kooi kunt u vervolgens een plantenbak of worteldoeken en andere toebehoren plaatsen om deze te kunnen vullen met aarde en bloemen. Zo worden uw bloemen en planten dus omringd met stenen die netjes op hun plek blijven liggen door de metalen rastering waarin ze zijn geplaatst. Door de speciale coating op de metalen draden van de kooi, is deze beschermd tegen allerlei verschillende weersomstandigheden en zal het jarenlang sterk en mooi blijven. De stenen in de kooi spoelen gemakkelijk schoon als het regent of met gebruik van een hogedrukspuit. Een schanskorf bloembak vraagt dus weinig onderhoud en biedt stevige ondersteuning voor de grond van uw planten.

Met een schanskorf bloembak geeft u uw bloemen en planten een mooi plekje in uw tuin.

Waarom schanskorf bloembakken steeds populairder worden

Hoewel ze nog niet in elke tuin prijken, groeien de schanskorf bloembakken sterk in populariteit. Dat is niet vreemd, want ze bieden veel voordelen:

  • Gemakkelijk in onderhoud en daarom de perfecte aanvulling in een onderhoudsvrije tuin
  • Volledig aan te passen naar uw wensen en op maat voor u gemaakt
  • Ook in standaard vormen te verkrijgen om kosten te besparen
  • Voor verdere kostenbesparing ook als doe-het-zelf-pakket leverbaar
  • Veel verschillende opties breukstenen die in de schanskorven geplaatst worden

Naast de ideale combinatie tussen robuust en zacht, modern en toch natuurlijk, geniet u dankzij al deze voordelen van een schanskorf bloembak ook nog eens van een prachtige nieuwe feature in uw tuin. Een speciale plek voor uw bloemen en planten die mooi opgaat in de rest van uw tuin.

Altijd de juiste kleurencombinatie voor uw tuin

Een schanskorf bloembak wordt gevuld met breukstenen. Deze breukstenen ontstaan tijdens explosies in mijnen. Hierdoor breken de stenen af en zijn ze een natuurlijk en uniek product. Geen steen is hetzelfde. Doordat er over de gehele wereld allerlei verschillende soorten steen bestaan, komen deze stenen in veel verschillende kleurenopties. Zo kunt u kiezen voor lichtblauw/grijze stenen, stenen met een gele of oranje gloed, juist gaan voor donkere stenen of kiezen voor de diepe kleuren van lavakrotzen. Welke soort steen u ook kiest, de stenen zijn onbewerkt en de kleur is volledig natuurlijk. Dankzij deze verschillende soorten kunt u dus stenen kiezen die dezelfde kleur hebben als de rest van de stenen in uw tuin of juist kiezen voor een contrasterende kleur, zodat de steenkorven bloembak in het oog springt. De breukstenen zijn dus het meest toonaangevende element voor de uitstraling van uw steenkorf bloembak.

Laten ontwerpen of toch zelf aan de slag met uw steenkorf bloembak

Als u besloten heeft dat u een bloembak van schanskorf in uw tuin wilt, kunt u gemakkelijk een standaard maat online bestellen. Heeft u echter specifieke wensen voor uw tuin en bent u op zoek naar een unieke oplossing voor uw bloembak van steenkorf? Dan kunt u ook zelf een schanskorf met bloembak ontwerpen of dit in samenwerking met onze experts doen. Dankzij jarenlange ervaring weten zij namelijk precies wat er allemaal mogelijk is. Als u vervolgens een ontwerp heeft, kunt u ervoor kiezen om deze te laten monteren en vullen door onze medewerkers of om dit zelf te doen. Met de staalmatten in onze webshop kunt u zelf aan de slag om uw ideale schanskorf bloembak te maken. Hiervoor kunt u ook doe-het-zelf pakketten kopen, zodat u zeker weet dat u alles heeft wat u nodig zult hebben. Dit is een mooie manier om kosten te besparen én een leuke herinnering te koppelen aan de pracht en praal in uw tuin.

In een steenkorf bloembak kunt u grond plaatsen, maar ook een plantenpot.

Zelf een schanskorf bloembak maken

Als u tevreden bent met het ontwerp van uw schanskorf bloembak en u alle benodigdheden in huis hebt gehaald, kunt u zelf aan de slag met het maken van uw schanskorf bloembak. Hiervoor bouwt u eerst de vorm van de korf op. Laat op sommige stukken de bovenkant nog open om het gemakkelijker voor u zelf te maken om de korf met breukstenen te vullen. Als de korf eenmaal staat, vult u deze met de breukstenen. Gebruik hiervoor eerst de grotere stenen en daarna de kleinere stenen. Deze zullen namelijk tussen de ruimten van de grote stenen vallen. Vervolgens kunt u met een hark de stenen beter met elkaar laten vermengen. Met een rubberen moker kunt u de lagen aanslaan, zodat ze goed in elkaar vastklinken en er minder ruimte tussen de stenen overblijft. Vanwege de hoeken in de schanskorf bloembakken kan dit een tijdrovend werkje zijn. Vervolgens sluit u de bovenkant af met de staalmatten. Nu kunt u simpelweg een bloempot in de korf plaatsen waar uw bloemen of planten in komen te staan of u legt een worteldoek in de schanskorf, waarna u de aarde over de worteldoek kunt strooien om uw bloemen te planten. Als u hulp nodig heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts voorzien u graag van advies voor het beste resultaat.

De mooiste schanskorf bloembakken en nog veel meer bij Gabion Schanskorven

Naast uw schanskorven bloembak, kunt u ook bij ons terecht om andere schanskorven te kopen. Zo is het mogelijk om ook schanskorven plantenbakken, brievenbussen, haarden en watervallen te maken. Weet u niet zeker wat het beste past in uw tuin? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met deze bijzondere toevoeging aan uw tuin.