Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Lava Krotzen

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
Gegroepeerde productitems
Productnaam Aantal
Lava krotzen 50-80mm
0,21

  Grotere aantallen of maatwerk nodig?

Vul ons offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Open het formulier

Omschrijving

Lava Krotzen, uniek vanwege de poreuze structuur en lichtgewicht eigenschappen, worden gewonnen uit vulkanische gebieden. In tegenstelling tot traditionele steensoorten, ontstaan de breukstenen Lava Krotzen door de snelle afkoeling van lava na een vulkaanuitbarsting.

Lava Krotzen: unieke poreuze structuur en rijke, dieprode kleur

Afkomstig uit de vruchtbare vulkanische velden, kenmerken Lava Krotzen zich door hun rijke, dieprode tot zwarte kleur. Deze kleur, gecombineerd met de poreuze structuur, maakt elke steen uniek. De lichtgewicht eigenschap maakt lavastenen in de tuin een favoriet voor zowel functionele als decoratieve toepassingen.

Dankzij de unieke eigenschappen zijn lavastenen bijzonder geschikt voor diverse toepassingen in de tuin, vooral als vulling voor schanskorven. Deze vulkanische breukstenen bieden niet alleen een unieke uitstraling, maar zijn, vanwege hun lichtgewicht, ook makkelijk in gebruik. Zo kunt u in combinatie met een schanskorf bijvoorbeeld een lavastenen barbecue maken.

De poreuze aard zorgt voor uitstekende drainage, waardoor water makkelijk wordt doorgelaten en de grond in kan zakken. Naast het gebruik in schanskorven kunnen Lava Krotzen ook worden toegepast als decoratie in paden en borders. Zo kunt u bijvoorbeeld met de lavasteen een rotstuin creëren.

Een close-up foto van de breuksteensoort Lava Krotzen.

De oorsprong van lava rotsstenen

De Lava Krotzen breuksteen is afkomstig van het lava dat door snelle afkoeling uithardt na een vulkaanuitbarsting. Deze natuurlijke vorming resulteert in een steen met een ruwe textuur, ideaal voor waterdoorlatende toepassingen en als decoratief element in de tuin.

Het vullen van de schanskorf

Voor het vullen van uw schanskorf met Lava Krotzen breukstenen is het van belang dat u dit zorgvuldig met de hand doet. Kiepert u alle stenen er in met een machine, dan is de kans groot dat er gaten ontstaan of dat de stenen beschadigen. Start met de grotere stenen onderin te plaatsen, dit zorgt voor een stabiele basis. Vul hierna de korf met kleinere stenen en zorg dat open ruimtes worden opgevuld. Gebruik eventueel een rubberen hamer om de stenen zachtjes aan te tikken en een egale vulling te waarborgen. Herhaal deze stappen totdat de schanskorf volledig is gevuld.

Hoeveel Lava Krotzen heeft u nodig?

De hoeveelheid Lava Krotzen die nodig is voor het vullen van de schanskorf hangt af van de grootte van de korf en de gewenste dichtheid van de vulling. Overweeg een extra marge van ongeveer 20% om zeker te zijn dat u voldoende materiaal heeft, de stenen zakken namelijk ‘in elkaar’. Voor persoonlijk advies en een nauwkeurige berekening kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten.

Onderhoud: minimaal en eenvoudig

Het onderhoud van Lava Krotzen is minimaal, dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen weersinvloeden en algengroei. Echter, om de levendige kleur te behouden, kan het af en toe nodig zijn om de stenen schoon te maken met een zachte borstel en water, vooral in schaduwrijke gebieden waar vocht zich kan ophopen.

Een andere breuksteen? Wij bieden ruime keuze

Wilt u liever een andere steensoort gebruiken voor het vullen van uw schanskorven of als decoratie in de tuin? Binnen ons assortiment bieden we een ruime keuzevrijheid, waardoor u altijd een breuksteen vindt die past bij uw wensen en de rest van uw tuin. Van de natuurlijke elegantie van basalt en graniet tot de warme tinten van Yellow Sun breuksteen, ons aanbod is zorgvuldig samengesteld om aan elke stijl en elk ontwerp te voldoen. Elk type vulmateriaal brengt zijn eigen karakter en voordelen met zich mee, waardoor u de perfecte ambiance kunt creëren die past bij uw tuin.

Onze selectie omvat niet alleen een verscheidenheid aan steensoorten maar ook verschillende formaten en kleuren, waardoor u eindeloos kunt combineren en experimenteren. Weet u niet welke breukstenen voor uw schanskorven het mooiste zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Lavastenen kopen online bestellen

De breuksteen Lava Krotzen brengt de kracht en schoonheid van de vulkanische natuur naar uw tuin. Bestelt u de Lava Krotzen voor uw schanskorven online, dan streven wij ernaar dit binnen 5-10 werkdagen bij u af te leveren. De breukstenen worden in een handige bigbag geleverd.

Heeft u vragen of heeft u advies nodig voor uw project? Neem contact op met onze experts voor persoonlijk advies.

NB: De kleuren op uw scherm geven de werkelijke kleuren bij benadering weer. Voor de waddeneilanden berekenen wij achteraf € 100,00 extra voor de bootkosten. Deze dient u contant bij aflevering te voldoen.

Specificaties
Meer informatie
ArtikelnummerLava-Krotzen
Advies nodig?
Advies nodig van onze specialisten?

Ons team staat op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00

Chat met ons