Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Schanskorf barbecues

Een warme zomeravond, de zonsondergang in de verte en het geluid van sissend vlees op de grill. Dat is precies wat onze schanskorf barbecues u te bieden hebben. Bekijk de mogelijkheden van onze tuinhaarden met geïntegreerde barbecue, bestel eenvoudig online of neem contact op voor meer informatie. Een offerte wordt bij ons altijd op maat voor u gemaakt.

Kies multifunctioneel, kies voor een tuinhaard met barbecue

Met een schanskorf buitenkachel met barbecue geniet u van het beste van twee werelden. U kunt genieten van de warmte en sfeer van een tuinhaard en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om heerlijke maaltijden te bereiden op uw eigen barbecue. Avonden lang kunt u genieten, het hele jaar door. Met een tuinhaard met barbecue kiest u voor functionaliteit, stijl en veelzijdigheid in één elegant ontwerp. Onze tuinhaarden van schanskorven kunnen als losse terraskachel dienen of in een schanskorf overkapping verwerkt worden.

  • Maatwerk: Pas uw barbecue aan uw persoonlijke stijl aan. Kies uit verschillende soorten steen en afmetingen.
  • Design: Een schanskorf tuinhaard heeft een karakteristieke uitstraling en past eigenlijk in elke tuin.
  • Duurzaamheid: Onze barbecue tuinhaarden zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan, bestand tegen alle weersomstandigheden.
  • Gebruiksgemak: Eenvoudig te installeren en te onderhouden, perfect voor elke barbecue-liefhebber.
Upgrade je tuin met een schanskorf barbecue van Gabion Schanskorven.

Doorkijkhaarden, hoekhaarden en meer

Tuinhaarden zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, zeker als het om schanskorven tuinhaarden gaat. Wanneer u een schanskorf barbecue in uw tuin wilt plaatsen, dan heeft u dan ook ruime keuze wat het ontwerp betreft. Zo kunt u een doorkijkhaard, ook wel tunnelhaard genoemd, in het midden van uw tuin plaatsen om bijvoorbeeld het terras van de rest van de tuin af te scheiden en zo een knusse zithoek te creëren óf die het zitgedeelte en de tuin juist met elkaar verbindt door de schanskorf als tussenwand te plaatsen.

Hoekhaarden daarentegen zijn ontworpen om in een hoek van een kamer geplaatst te worden. Ze hebben vaak één brede voorkant en een kortere zijde die zichtbaar is. Deze haarden zijn ideaal voor hoeken en kleinere ruimtes, waarbij ze een unieke kijkhoek bieden en efficiënt gebruikmaken van de beschikbare ruimte.

Zo maakt u gebruik van uw tuinkachel barbecue

Bij een tuinhaard met barbecue heeft u veel stookruimte om uitgebreid te barbecueën en natuurlijk van de warmte te genieten. Het stookgedeelte heeft twee niveaus voor het grillrooster, zodat u de warmte-inbreng onder controle kunt houden. De aslade is uitneembaar zodat de haard goed schoon te houden is. Met een windvanger voorkomt u dat een haard doorwaait of vies wordt buiten gebruik.

Wij adviseren het gebruik van een kachelpijp om de rooktrek te bevorderen. Kies een regenkap om inregenen te voorkomen. Plaatst u de bbq blokhaard onder bijvoorbeeld een overkapping? Kies dan voor een dubbelwandige kachelpijpset zodat het dak niet te heet wordt.

Stoken volgens de Zwitserse methode

Wilt u een tuinhaard kopen? Dan is het belangrijk om goed te stoken. Stoken op een terrashaard barbecue volgens de Zwitserse methode, bekend als de 'top-down' aanpak, is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om hout te verbranden in kachels of haarden. Deze methode start met het plaatsen van grote houtblokken onderin, gevolgd door kleinere blokken en tenslotte aanmaakhout bovenop. Het vuur wordt bovenaan aangestoken, wat zorgt voor een verbranding van boven naar beneden.

Creëer onvergetelijke avonden in uw tuin met schanskorf barbecues.

Uw eigen terrashaard met barbecue samenstellen

Onze schanskorf barbecue en tuinhaarden kunnen als losse terraskachel dienen of in een schanskorf overkapping of afscheiding verwerkt worden. Omdat de haard of kachel onder een overkapping wel haar warmte kwijt moet kunnen, leveren wij dubbelwandige kachelpijpen die op de barbecue tuinhaard passen. Deze tuinhaard wordt geleverd met stenen naar keuze, die u er zelf eenvoudig in kunt verwerken. U doorloopt de volgende stappen bij het kiezen van een schanskorf barbecue:

  1. Kies de juiste maat
  2. Kies de gewenste breukstenen
  3. Kies een kachelpijp (optioneel)
  4. Regenkapje (optioneel)
  5. Windvanger (optioneel)
  6. Dubbelwandige kachelpijpset voor overkappingen

Uw eigen barbecue met openhaard voor buiten

Wilt u ook genieten van een sfeervol vuurtje in de tuin of heerlijk vlees roosteren op de buitenkachel met barbecue? In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment aan schanskorven die volledig voldoen aan uw wensen. Wij bieden maatwerk schanskorven aan, geproduceerd in onze eigen productiefaciliteiten. Dit stelt ons in staat om nauwkeurig te voldoen aan uw specifieke behoeften. Voor elke aanvraag bereiden we graag een offerte op maat voor, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Heeft u vragen over ons assortiment tuinhaarden met barbecue? Of wilt u specifiek meer informatie over buitenkachel met barbecue of één van onze andere haarden, bijvoorbeeld de tuinhaarden bio ethanol? Neem dan contact op met het nummer op onze schanskorven webshop. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder.