Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Yellow Sun Breuksteen

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
Gegroepeerde productitems
Productnaam Aantal
Yellow Sun breuksteen 60-90mm per kg
0,19

  Grotere aantallen of maatwerk nodig?

Vul ons offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Open het formulier

Omschrijving

Wie graag een mediterrane tuin wil met een warme uitstraling, zit helemaal goed met de Yellow Sun. Deze geelkleurige kalksteen zorgt ervoor dat u zich het hele jaar door op vakantie waant, gewoon in uw eigen tuin.

  • Eigen productie
  • Levertijd 5-10 werkdagen
  • Grotere aantallen nodig? Offerte op maat

Yellow Sun: warmte en mediterrane sferen

De Yellow Sun breuksteen, ook bekend als de Jura breuksteen, is een decoratieve gele kalksteen die afkomstig is uit steengroeven uit het Juragebergte. Deze steensoort is populair door zijn warme, zacht gele tot okerachtige kleur, die een mediterrane sfeer aan tuinen kan geven.

  • Het biedt een mooie, natuurlijke gele kleur die een warme uitstraling geeft
  • De steen kan op verschillende manieren worden toegepast in de tuin: in schanskorven, als decoratie of als terrasomheining
  • Het is mooi te combineren met diverse soorten gras en mediterrane planten
Afbeelding van stapel Yellow Sun breuksteen

De mogelijkheden die Yellow Sun breuksteen biedt

Breukstenen zijn voor diverse toepassingen in de tuin te gebruiken. Met de Yellow Sun breuksteen kunt u uw tuin heel eenvoudig omtoveren tot een mediterrane tuin. Veelal worden breukstenen gebruikt in combinatie met een schanskorf. Schanskorven zijn op veel verschillende manieren te gebruiken en kunnen zowel een functionele als visueel aantrekkelijke toevoeging zijn aan uw tuin. Maar naast het gebruik voor het vullen van een schanskorf, kunt u de Yellow Sun ook gebruiken als losse decoratie in uw tuin of als omheining voor uw borders.

Gebruik in een schanskorf: hoe plaats je de stenen in de korf?

Als u de breuksteen Yellow Sun wilt gebruiken voor uw steenkorven, is het goed om van tevoren een beetje te weten hoe u deze korf het beste kunt vullen. Het liefste wilt u natuurlijk, dat de korf geen open gaten heeft en mooi egaal is gevuld. Om dat te bereiken, kunt u het beste beginnen met de grote stenen. Leg deze grote stenen met de hand in de schanskorf, waarna u de kleinere stenen met een emmer in de korf schudt. Heeft u een laag van ongeveer 20 tot 25 centimeter gevuld, tik dan de stenen aan met een rubberen hamer, zodat eventuele gaten helemaal gedicht worden. Herhaal dit proces tot de schanskorf helemaal is gevuld met Yellow Sun breuksteen.

Hoeveel Yellow Sun breukstenen heeft u nodig?

Om te bepalen hoeveel stenen u nodig heeft om de schanskorf mee te vullen, moet u eerst weten hoe groot de schanskorf is. Omdat de stenen altijd op natuurlijke wijze ‘in elkaar’ zakken, is het goed om altijd wat meer te bestellen dan u op het eerste gezicht nodig zou hebben. Reken op zo’n twintig procent extra en u weet zeker dat u genoeg heeft en niet nog een nabestelling hoeft te doen. Mocht u toch niet helemaal zeker van uw zaak zijn, dan staan we natuurlijk graag voor u klaar. Neem contact met ons op en onze experts helpen u op weg.

Afbeelding van schanskorf met yellow sun breukstenen

Eenvoudig en minimaal onderhoud

Misschien wel het grootste voordeel aan breukstenen is dat er weinig tot geen onderhoudsbehoefte is. De stenen hebben een natuurlijke afweer tegen weersinvloeden en algengroei. Toch kan de kleur door de zon wel wat veranderen. Om de levendige kleur te behouden, kunt u de stenen af en toe schoonmaken met een zachte borstel en water of de stenen af en toe even omharken.

Ruime keuze uit breukstenen

Wie gaat voor breukstenen, heeft bij ons genoeg te kiezen. Niet alleen in kleur, maar ook in steensoort. Denk eens aan Noors graniet, de Basalt breuksteen of maaskeien. Wat het ook wordt, deze stenen maken van uw tuin iets bijzonders. Interesse, vragen of advies nodig? We helpen u graag op weg. Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Bestel eenvoudig online

Bestel eenvoudig uw Yellow Sun breukstenen online en voeg de warme en natuurlijke charme van deze sierlijke kalksteen toe aan uw tuin. We streven ernaar om uw bestelling van Yellow Sun in een praktische bigbag binnen 5-10 werkdagen te leveren.

Heeft u hulp nodig of wilt u advies over uw project? Bij Gabion staan we klaar om u van persoonlijk advies te voorzien. Neem gerust contact met ons op.

Let op: Voor leveringen aan de Waddeneilanden rekenen wij een extra toeslag van €100,00 voor transportkosten, die contant betaald dient te worden bij aflevering.

Specificaties
Meer informatie
Artikelnummeryellow-sun
Advies nodig?
Advies nodig van onze specialisten?

Ons team staat op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00

Chat met ons