Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Yellow Sun Breuksteen

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
Gegroepeerde productitems
Productnaam Aantal
Yellow Sun breuksteen 60-90mm per kg
0,19

Verzendkosten vanaf €150,00

  Grotere aantallen of maatwerk nodig?

Vul ons offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Open het formulier

Omschrijving

Yellow Sun 60-90mm

NB: De kleuren op uw scherm geven de werkelijke kleuren bij benadering weer.
Voor de waddeneilanden berekenen wij achteraf € 100,00 extra voor de bootkosten. Deze dient u contant bij aflevering te voldoen.

Hoe wordt Yellow Sun breuksteen gewonnen?

Breukstenen, en dus ook Yellow Sun breuksteen, wordt op een andere manier vergaard dan bijvoorbeeld sierkeien. Sierkeien krijgen hun vorm door jarenlange erosie door water of wind. Die erosie maakt de keien glad en sierlijk, waarmee ze dus heel goed passen bij een bepaalde tuininrichting. Bij breukstenen ligt dat anders; de ruwe vorm van deze stenen komt niet zomaar. Breukstenen worden gewonnen dankzij het gebruik van dynamiet in een steengroeve. De ontploffing geeft de stenen de ruwe, ongelijke vorm die ze zo karakteriseert en geschikt maakt voor diverse doeleinden.

De oorsprong van Yellow Sun breuksteen

Het Juragebergte is niet alleen een fantastische streek om op vakantie te gaan, het is ook waar de breuksteen Yellow Sun gewonnen wordt. Deze breuksteen is een witte kalksteen, een dolomiet, die zo’n 205 tot 135 miljoen jaar oud is. In de Jura wordt de Yellow Sun breuksteen dus gewonnen door het gebruik van dynamiet en vindt het op die manier zijn weg naar jouw tuin.

Yellow Sun breuksteen geeft je tuin een frisse look

De mogelijkheden die Yellow Sun breuksteen biedt

Breukstenen worden voor diverse toepassingen gebruikt. De ruwe, oneffen vorm en het verschil in grootte, zorgen ervoor dat de tuin waarin de stenen gelegd worden, meestal een wat ‘ongerepte’ uitstraling heeft. Wil je de stenen toch wat meer beteugelen, dan zijn ze perfect geschikt om te plaatsen in schanskorven. Deze schanskorven hebben allerlei doeleinden; de dienen soms als een soort schutting, maar kunnen ook uitstekend gebruikt worden als onderstel van een tafel, of als een omhulsel voor een tuinkachel. De robuuste aard van de schanskorf houdt hem lang goed en met de Yellow Sun breuksteen krijgt het een hele frisse look.

Hoe leg je de stenen in een schanskorf?

Als je je breuksteen Yellow Sun wilt gebruiken voor je steenkorven, is het goed om van tevoren een beetje te weten hoe je deze korf het beste kan vullen. Het liefste wil je natuurlijk, dat de korf geen open gaten heeft en mooi egaal is gevuld. Om dat te bereiken, kan je het beste beginnen met de grote stenen. Leg deze grote stenen met de hand in de schanskorf, waarna je de kleinere stenen met een emmer in de korf schudt. Heb je een laag van ongeveer 20 tot 25 centimeter gevuld, tik dan de stenen aan met een rubberen hamer, zodat eventuele gaten helemaal gedicht worden. Herhaal dit proces tot de schanskorf helemaal is gevuld met Yellow Sun breuksteen.

Het schoonhouden van de breukstenen

Wie een fraaie schanskorf heeft, gevuld met Yellow Sun breuksteen, doet er goed aan om deze zo schoon mogelijk te houden. Het is immers zonde als er veel aanslag op de stenen komt. Om de stenen goed schoon te houden, is het verstandig om ze regelmatig even om te harken, zodat niet altijd dezelfde kant wordt blootgesteld aan de elementen. Tegelijk helpt het ook om actief aanslag tegen te gaan; zonlicht is namelijk een uitstekend afweermiddel tegen deze aanslag. Het daadwerkelijke schoonmaken is vrij eenvoudig; een simpele aanslagreiniger helpt al snel om de stenen weer fraai schoon te krijgen. Doe dit een beetje regelmatig en je zult zien dat je Yellow Sun breuksteen lang goed en fraai blijft.

Een schanskorf met Yellow Sun breuksteen is een fraaie tuindecoratie

Hoeveel Yellow Sun breuksteen heb je nodig?

Om te bepalen hoeveel stenen je nodig hebt om je schanskorf mee te vullen, moet je natuurlijk eerst weten hoe groot je schanskorf is. Maar dat is niet het hele verhaal; omdat de stenen altijd op natuurlijke wijze ‘in elkaar’ zakken, is het goed om altijd wat meer te bestellen dan je op het eerste gezicht nodig zou hebben. Reken op zo’n twintig procent extra en je weet zeker dat je genoeg hebt en niet nog een nabestelling hoeft te doen. Mocht je toch niet helemaal zeker van je zaak zijn en je wilt het nodige advies om op weg geholpen te worden, dan staan we natuurlijk graag voor je klaar. Neem contact met ons op en onze experts helpen je op weg.

Ruime keuze uit breukstenen

Wie gaat voor breukstenen, heeft bij ons genoeg te kiezen. Niet alleen in kleur, maar ook in steensoort. Denk eens aan Noors graniet, basalt breukstenen, of maaskeien. Wat het ook wordt, deze stenen maken van je tuin iets bijzonders. Interesse? Vragen? Advies nodig? We helpen je graag op weg. Neem contact met ons op en wij bedenken samen met jou iets bijzonders voor je tuin.

Specificaties
Meer informatie
Artikelnummeryellow-sun
Verzendkosten150.000000
Advies nodig?
Advies nodig van onze specialisten?

Ons team staat op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00

Chat met ons