Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Breukstenen

Wanneer u op zoek bent naar een natuurlijke en duurzame manier om uw tuin of buitenruimte te verfraaien, bieden breukstenen een uitstekende oplossing. Deze prachtige, natuurlijk gevormde stenen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een stevige en langdurige vulling voor uw schanskorven. Breukstenen kopen doet u bij Gabion Schanskorven.

  • Maatwerk schanskorven
  • Eigen productie
  • Offerte op maat

Wat zijn breukstenen

Breukstenen worden door middel van dynamiet uit de berg gewonnen. Door de enorme explosie breekt er een kant van de berg af. Hierdoor komen er gigantische brokken stenen naar beneden. De brokken worden vervolgens door een breker in verschillende maten gebroken. De gebroken brokken worden gezeefd en op maat gesorteerd. Na dit proces spreken we van een gradatie, oftewel de breuksteen maat.

Gabion levert bijvoorbeeld antraciet Basalt breukstenen in 45-70 mm en 63-125 mm. Breukstenen hebben een natuurlijk karakter en kunnen zowel in een moderne- als in een klassieke tuin worden toegepast.

De veelzijdigheid van breuksteen

Breukstenen zijn veelzijdig en kunnen uw tuin op verschillende manieren verrijken. Of u nu een gedeelte van uw tuin wilt bedekken of een natuurlijk pad wilt aanleggen, de keuze van de juiste breuksteen is essentieel. Voor loopgebieden raden we stenen aan met afgeronde hoeken, zoals de maaskei, om comfortabel te kunnen wandelen.

Breukstenen zijn niet alleen perfect voor uw terras of decoratie, maar ook ideaal om schanskorven mee te vullen. Gevulde steenkorven kunnen fungeren als een unieke breukstenen muur of schutting, waardoor u een natuurlijk ogende afscheiding creëert met een transparante uitstraling.

Een belangrijke tip: als u schanskorven heeft die smaller zijn dan 10 cm, kies dan voor stenen die niet groter zijn dan 8 cm om een goede pasvorm te garanderen. Voor het vullen van brede schanskorven adviseren wij grotere stenen (>15 cm) met de hand te plaatsen voor een stabiele stapeling.

Deze soorten breukstenen zijn er te koop

Binnen ons assortiment kunt u verschillende soorten breukstenen kopen. Zo hebben wij breukstenen te koop in verschillende kleuren, maar ook stenen die wel en niet zijn afgewerkt. Een breuksteen groot van formaat en klein. Breukstenen zijn een natuurlijke keuze voor het creëren van een unieke uitstraling in uw tuin of het vullen van schanskorven. Elke steensoort heeft zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder vindt u een selectie van populaire breukstenen die we aanbieden:

Breukstenen zijn er in verschillende soorten en maten.

Hoeveel breukstenen heeft u nodig?

Nu denkt u misschien: hoeveel breukstenen heb ik nodig? De benodigde hoeveelheid breukstenen voor uw schanskorf hangt af van meerdere factoren, waaronder de grootte van de korf en het gewicht van de stenen. Volg deze eenvoudige stappen voor een accurate schatting:

  • Bereken de inhoud van de schanskorf: Meet de lengte (L), breedte (B) en hoogte (H) van uw schanskorf. Vermenigvuldig deze afmetingen (L x B x H) om de inhoud in kubieke meters (m³) te vinden.
  • Bepaal het gewicht van de stenen: Het gewicht van breukstenen kan variëren. Voor Maaskeien, bijvoorbeeld, is dit circa 1700 kg per m³. Vermenigvuldig de inhoud van uw schanskorf met het gewicht van de steen per m³ om het totale benodigde gewicht te berekenen.
  • Houd rekening met extra marge: Het is aan te raden om ongeveer 20% extra breukstenen te bestellen boven op uw berekening. Dit compenseert eventuele verschillen in steengrootte en zorgt ervoor dat u voldoende materiaal heeft.
Breukstenen kopen doet u bij Gabion Schanskorven

Breuksteen kopen en laten bezorgen

Ondanks dat het zeefproces zorgvuldig gebeurt, is het mogelijk dat er kleinere of grotere breukstenen worden geleverd. Ook is het mogelijk dat u gruis aantreft in de big bag. Wij houden daarom rekening met een afwijking van 10% per big bag. U kunt de breukstenen met of zonder schanskorven bestellen. Bestel uw breukstenen als schanskorf vulling of ter decoratie in uw tuin. U kunt de breuksteen bijvoorbeeld ook gebruiken als vijverrand of ter vervanging van grind.

Breuksteen prijs

U wilt breukstenen kopen en weten wat u dit gaat kosten. De prijs van breukstenen varieert afhankelijk van het type steen, de grootte en de hoeveelheid die u nodig heeft. Bij Gabion Schanskorven bieden we concurrerende prijzen en de mogelijkheid voor een offerte op maat, zodat u precies weet wat de kosten zijn voor uw specifieke tuinproject. Investeer in de kwaliteit en duurzaamheid van onze schanskorf stenen en geniet van een prachtige, natuurlijke uitstraling in uw tuin.

Uw breukstenen kopen bij Gabion Schanskorven

Wilt u ook hoge kwaliteit breuksteen kopen? Gabion schanskorven heeft een ruim assortiment breukstenen en keien te koop. U kunt deze eenvoudig online bestellen. Wij leveren deze in een bigbag, gewoon bij u aan de deur. Heeft u een grotere hoeveelheid nodig en wilt u een volle kippertrailer afnemen (ca. 35 ton)? Dan zijn deze leverbaar tegen gereduceerde tarieven.

Heeft u vragen over breukstenen of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.