Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Breukstenen

Breukstenen zijn natuurstenen met hoekige randen. Dit gesteente wordt door middel van dynamiet uit de berg gewonnen. De stenen worden veel gebruikt in tuinen als decoratie. Zo kunt u bijvoorbeeld een deel van de tuin bedekken met de stenen, maar het wordt ook veel gebruikt om schanskorven mee te vullen. Wanneer u breukstenen wilt kopen voor uw eigen tuin, bent u bij Gabion Schanskorven aan het juiste adres.

Wat zijn breukstenen

Breukstenen worden door middel van dynamiet uit de berg gewonnen. Door de enorme explosie breekt er een kant van de berg af. Hierdoor komen er gigantische brokken stenen naar beneden. De brokken worden vervolgens door een breker in verschillende maten gebroken. De gebroken brokken worden gezeefd en op maat gesorteerd. Na dit proces spreken we van een gradatie, oftewel de breuksteen maat. Gabion levert bijvoorbeeld Basalt breuksteen 30-60 mm en 56-75mm. Breukstenen hebben een natuurlijk karakter en kunnen zowel in een moderne- als in een klassieke tuin worden toegepast.

Soorten breuksteen

Binnen ons assortiment kunt u verschillende soorten breukstenen kopen. Zo hebben wij breukstenen te koop in verschillende kleuren, maar ook stenen die wel en niet zijn afgewerkt. Een voorbeeld van een steen die nog erg ruw is, is de basalt breuksteen. Deze is donker antraciet van kleur en zeer hoekig van vorm. Hierdoor is deze steen goed te gebruiken in een moderne, strakke tuin. Bent u meer van de bruingele kleur? Dan kunt u denken aan de grauwacke breuksteen of de yellow sun breuksteen. Deze laatste is mooi geel van kleur en brengt het mediterrane sfeertje naar uw tuin. Natuurlijk kunt u ook voor een combinatie van meerdere kleuren gaan, zo kunt u de duitse kalksteen combineren met de doornik breuksteen, of kies eenvoudig uw eigen combinatie.

Breukstenen zijn er in verschillende soorten en maten

Breuksteen toepassen

Breukstenen kunnen op veel manieren worden toegepast. Zo kunt u het gebruiken om een deel in de tuin mee te bedekken. Wilt u hier ook echt overheen kunnen lopen? Dan kan het verstandig zijn om voor een soort breuksteen te kiezen met afgewerkte hoeken. Hierbij kunt u denken aan de maaskei. Naast losse decoratie in uw tuin, worden de stenen ook veel gebruikt om schanskorven mee te vullen. Doordat de schanskorven een soort kooi zijn waar u doorheen kunt kijken, creëert u hiermee een soort stenen muur of schutting. Het gebruik van natuurstenen zorgt hierbij voor een natuurlijk karakter. Heeft u schanskorven smaller dan 10 cm? Houdt er dan rekening mee dat niet iedere schanskorf steen hierin past. Een breuksteen gradatie van maximaal 8 cm is dan het meest geschikt. U kunt schanskorven eenvoudig vullen met emmers. Bij brede schanskorven adviseren wij om grote stenen (>15cm) met de hand te vullen door deze te stapelen.

Hoeveel breukstenen heb ik nodig

Hoeveel breukstenen u nodig heeft voor een schanskorf is afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie hangt het af van de grootte van uw schanskorf. Hierbij is het belangrijk om de inhoud op te meten van de korf. Gebruik hiervoor de formule L x B x H, de uitkomst is de inhoud van uw korf. Vervolgens is het afhankelijk van het gewicht van de steen. Houd hierbij het gewicht aan per kubieke meter. Bij Maaskeien is dit bijvoorbeeld ongeveer 1700 kg per kubieke meter. Wanneer u de inhoud van de schanskorf maal het gewicht van de steen per kubieke meter doet komt u op het aantal wat u nodig heeft. Let op: bestel altijd iets meer dan dat u heeft berekend. De marge hiervoor is ongeveer 20%. Wilt u breukstenen kopen om een gedeelte in de tuin mee te bedekken? Dan past u dezelfde rekensom toe. In dit geval gaat het dan niet over de inhoud van de korf, maar over het aantal m3 van het stuk tuin.

Breuksteen kopen

Wilt u breuksteen kopen? Gabion Schanskorven levert een ruim assortiment breuksteen vanuit voorraad. Wij leveren deze in bag bags bij u voor de deur. Ondanks dat het zeefproces zorgvuldig gebeurd, is het mogelijk dat er kleinere of grotere breukstenen worden geleverd. Ook is het mogelijk dat u gruis aantreft in de big bag. Wij houden daarom rekening met een afwijking van 10% per big bag. U kunt de breukstenen met of zonder schanskorven bestellen. Breukstenen zijn erg geschikt als schanskorf vulling of ter decoratie in uw tuin. U kunt de breuksteen bijvoorbeeld ook gebruiken als vijverrand of ter vervanging van grind. Bij ons kunt u eenvoudig online breuksteen kopen. Wilt u een volle kippertrailer afnemen (ca. 35 ton)? Dan kunnen wij leveren tegen gereduceerde tarieven. Heeft u vragen over breukstenen of over één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Breukstenen kopen doet u bij Gabion Schanskorven