Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Basalt Breuksteen

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen
Gegroepeerde productitems
Productnaam Aantal
Basalt breuksteen 45-70mm per kg
Speciale prijs 0,15 0,18
Basalt breuksteen 63-125mm per kg
0,18

  Grotere aantallen of maatwerk nodig?

Vul ons offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

Open het formulier

Omschrijving

Op zoek naar de perfecte schanskorfvulling? U kunt bij ons Basalt breukstenen kopen die verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. U kunt bij ons terecht voor grote bigbags van 500kg, 1000kg en 1500kg.

 • Eigen productie
 • Beschikbaar in verschillende maten
 • Persoonlijke offerte op maat

Basalt: Wat is het eigenlijk?

Basalt breuksteen is breuksteen, oftewel grote gebroken keien, van de steensoort Basalt. De Basalt breuksteen is de donkerste bestaande breuksteen en staat zeer sierlijk in schanskorven / steenkorven. Onze basalt breukstenen zijn prachtige stenen met een donkere kleur. Die kleur is ontstaan omdat basalt eigenlijk gestolde lava is. Deze stolling vindt plaats aan het aardoppervlak en daarom koelt de steen snel af.

Een zeer goede eigenschap van Basalt is de kleurvastheid. De mooie zwarte kleur blijft behouden en dat maakt deze breukstenen voor schanskorven erg populair. Bij ons kunt u de breukstenen Basalt in verschillende verpakkingen verkrijgen. Zo kunt u bij ons de Basalt big bag van 500 kg, de Basalt ton (1000 kg) en 1500 kg bestellen.

Voordelen Basalt breuksteen

 • Uitstekend geschikt voor vulling van steenkorven
 • Stijlvol donker grijze kleur
 • Mooi te combineren met diverse soorten gras

De eigenschappen van breuksteen basalt

Of u nu een natuurlijke tuin of een moderne tuin heeft, Basalt breuksteen is altijd een goede keuze. Basalt breukstenen kopen betekent ook gebruik maken van veel positieve voordelen.

 • Duurzaamheid: Basalt is bijzonder hard en slijtvast, waardoor het uitstekend bestand is tegen extreme weersinvloeden en slijtage over de tijd.
 • Mooie uitstraling: Met hun natuurlijke, donkere kleur en unieke textuur verrijken basalt breukstenen elk ontwerp op visueel vlak.
 • Onderhoudsvriendelijk: Basalt vereist minimaal onderhoud, behoudt zijn kwaliteit en functionaliteit jarenlang zonder regelmatige behandelingen of reparaties.
 • Veelzijdigheid: Ze zijn inzetbaar voor diverse toepassingen, zoals bestrating, gevelbekleding, landschapsinrichting, en waterpartijen.
 • Milieuvriendelijk: Als natuurproduct heeft basalt een lagere impact op het milieu vergeleken met veel kunstmatige of bewerkte bouwmaterialen.

Overigens heeft deze steensoort nog een belangrijk voordeel vergeleken met veel andere breukstenen: basalt heeft een zeer hoge dichtheid, waardoor algen en mos zich er moeilijk aan kunnen hechten.

Basalt breukstenen zijn mooie donkere stenen die de tuin een moderne look geven.

Basalt breuksteen kopen voor optimale duurzaamheid

Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van basalt breuksteen is zijn uitzonderlijke duurzaamheid. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden, waaronder vorst en hitte, en vertoont een hoge weerstand tegen chemische erosie. Deze eigenschappen maken basalt breuksteen ideaal voor gebruik in buitenomgevingen waar het materiaal blootgesteld wordt aan de elementen.

Bovendien heeft basalt een hoge druksterkte, waardoor het in staat is om aanzienlijke belastingen te dragen, een cruciale eigenschap voor constructieve toepassingen zoals funderingen, gevelbekleding en bestrating.

Verschillende formaten breukstenen Basalt

Er zijn verschillende formaten leverbaar, voor fijn- tot grofmazige korven. U kunt bij ons basalt breuksteen kopen in verschillende zeefmaten, namelijk 30-60 mm breukstenen, 45-70 mm breukstenen en 56-75 mm breukstenen. Dit betekent dat de stenen na het breken door een zeef gaan en worden verdeeld in diverse groottes. Alle stenen die door de zeef met de maat 30-60 mm gaan passen hierdoor. Het kan voorkomen dat er per ongeluk grotere of kleinere stenen door de zeef gaan, omdat deze dan bijvoorbeeld rechtop naar beneden vallen. Daarom hanteren wij een afwijking van 10% per big bag.

Basalt Breuksteen 45-70 mm

Basalt breuksteen 45-70 mm is zeer geschikt als schankorfvulling. Deze maat past perfect in onze schanskorven, omdat de standaard maaswijdte 5x5 cm bedraagt. De stenen vallen vrijwel niet door de maas heen. Door de hoekige vorm van Basalt, vallen de stenen mooi in elkaar, waardoor u nauwelijks doorkijk heeft. 

Basalt Breuksteen 63-125 mm

Basalt breuksteen 63-125mm is iets grover qua maat. Deze maatvoering wordt veelal gebruikt bij bredere steenkorven. Maar deze grote breukstenen kunnen ook uitstekend gebruikt worden om de tuin mee te verfraaien.

Basalt breuksteen aanleggen

In natte toestand kleurt de kleur zelfs richting zwart. Door deze egale donker kleur is de steen makkelijk met heel veel andere kleuren te combineren. Erg mooi met bijvoorbeeld veel groen (denk bijvoorbeeld aan bamboe). Een combinatie van deze donkere steen en stalen onderdelen, zoals bijvoorbeeld steenkorven.

Door de vorm van de basalt breuksteen kan deze steen heel eenvoudig, als een puzzel in elkaar worden gelegd. Bij het vullen van een steenkorf vallen de stenen dan ook gemakkelijk in elkaar en sluiten ze goed op elkaar aan. U leest hier meer over in onze blog: hoe vult u de schanskorf met breukstenen.

Uw Basalt breuksteen kopen bij Gabion Schanskorven

Binnen ons assortiment hebben wij niet alleen Basalt breuksteen te koop, maar ook vele andere soorten breukstenen. Wilt u meer informatie over het kiezen van de juiste breukstenen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Bestelt u de Basalt breukstenen bij onze schanskorven webshop, dan streven wij ernaar dit binnen 5-10 werkdagen bij u af te leveren. De breukstenen worden in een handige bigbag geleverd.

NB: De kleuren op uw scherm geven de werkelijke kleuren bij benadering weer. Voor de waddeneilanden berekenen wij achteraf € 100,00 extra voor de bootkosten. Deze dient u contant bij aflevering te voldoen.

Specificaties
Meer informatie
Artikelnummerbasalt
Advies nodig?
Advies nodig van onze specialisten?

Ons team staat op werkdagen voor je klaar van 08:30 tot 17:00

Chat met ons