Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Schanskorf plantenbakken

Wie planten in de tuin wil, zal ze ergens kwijt moeten. Dit kan gewoon in de grond, maar natuurlijk is er ook veel keuze in plantenbakken. Wie zoekt naar een originele en stijlvolle manier om de planten te huisvesten, heeft aan onze schanskorf plantenbakken een uitstekende aankoop. Er is ruimte genoeg voor de nodige planten en er kan gekozen worden om de schanskorf te vullen met aarde, of om er een mooie pot in te plaatsen.

Een schanskorf plantenbak als stijlvolle toevoeging aan een moderne tuin

Wie kiest voor steenkorven plantenbak, kiest voor een fraaie, nette manier om planten een mooi plekje te geven. De schanskorven bakken kunnen gevuld worden met breukstenen van allerlei kleuren, zodat je een hele stevige en fraaie bak krijgt, waarin de planten uitstekend kunnen groeien. Gabion Schanskorven biedt deze schanskorf plantenbakken aan in verschillende maten, zodat er voor elke tuin wel een geschikte versie bestaat.

Een schanskorf plantenbak is een fraaie
        toevoeging aan uw tuin.

De schanskorf als plantenbak op zichzelf

Planten plaatsen in de steenkorf kan op meerdere manieren. De eerste manier is het gebruiken van de steenkorf als plantenbak op zichzelf. U gebruikt hierbij worteldoek, wat dient als basis waar de aarde op gelegd zal worden. Worteldoek houdt niet alleen de aarde op zijn plek, het voorkomt ook dat de wortels van de planten te ver de grond ingaan. Vul vervolgens de schanskorf met aarde en de planten hebben een prima plek om vele jaren in te kunnen groeien.

Plaats een plantenbak in de schanskorf

Een steenkorf plantenbak kan ook dienen als een fraaie plek voor een bestaande pot, waar een plant in groeit. In dat geval gebruikt u de ruimte niet om de aarde in te storten, maar juist om de potten in te plaatsen. Ook dit zorgt voor een fraaie schanskorf plantenbak, wat dient als een stijlvolle toevoeging aan uw tuin.

Hoe houdt u de schanskorf plantenbak schoon?

Het onderhouden van schanskorf plantenbakken is niet moeilijk, maar moet af en toe natuurlijk wel even gebeuren. De breukstenen in de schanskorf kunnen gemakkelijk schoongehouden worden door ze regelmatig even ‘om te woelen’. Op die manier krijgen de stenen aan elke kant voldoende zonlicht, wat algen en andere aanslag weghoudt. Mocht het voorkomen dat de stenen wel degelijk een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken, dan volstaat een sopje met algenreiniger en een tuinslang. Wie dit elk voorjaar even doet, kan de rest van de zomer genieten van een prachtige, schone schanskorven plantenbak.

Het gebruik van breukstenen in de steenkorf

Breukstenen zijn ideaal om steenkorven plantenbak mee te vullen. Deze stenen zijn afkomstig uit steengroeven, waar springstof wordt gebruikt om ze te winnen. De ontploffing zorgt ervoor dat het steen uit elkaar spat en in vele, kleine brokken te winnen is. Die brokken hebben allerlei oneffen kanten, wat ze een ruwe uitstraling geeft en bij uitstek geschikt maken voor rotstuinen of, in dit geval, schanskorven plantenbakken. Het feit dat de breukstenen in verschillende vormen komen, betekent dat de kleinere stenen de gaten opvullen die door de grotere stenen worden gelaten.

Breukstenen zijn de ideale vulling van
        schanskorf plantenbakken.

Een schanskorf plantenbak vullen met stenen

Het vullen van een schanskorf bak met deze breukstenen, is bijzonder eenvoudig. Gebruik eerst de grote stenen om het gros van de steenkorf op te vullen en gebruik daarna de kleine stenen om de gaten mee te dichten. Door de stenen goed om te harken, komen de kleine steentjes overal en wie elke laag steeds even met een rubberen hamer aanstampt, zal zien dat de korf echt helemaal gevuld wordt en dat de stenen goed vast komen te liggen en dus later niet meer onverwacht gaan schuiven.

Verschillende soorten breukstenen

Een schanskorf plantenbak kan gevuld worden met allerlei soorten breuksteen. Bij Gabion Schanskorven hebben we dan ook een ruime keuze uit deze verschillende soorten breuksteen, zodat u altijd iets vindt dat het beste bij uw tuin en uw wensen past. Denk bijvoorbeeld eens aan basalt breuksteen, of breukstenen van Noors graniet. Allemaal hebben ze dezelfde, ruwe en oneffen uitstraling en allemaal zijn ze uitstekend geschikt om te dienen als vulling voor de schanskorven.

Contact, informatie en advies

Gabion Schanskorven heeft voor elke tuin wel iets bijzonders in huis. Of het nu gaat om steenkorven , tuinhaarden of schanskorf bloembakken, we zorgen ervoor dat uw tuin een unieke, fijne plek wordt waar u heerlijke zomerdagen kunt doorbrengen. En heeft u vragen over onze producten, of zoekt u advies over wat het beste bij uw situatie past? Neem dan vooral contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zodat u zeker weet dat uw tuin straks volledig naar uw wensen is ingericht.