Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Schanskorf Doe Het Zelf pakket

Als u graag een mooie schanskorf in uw tuin wilt én zelf handig bent, kunt u een schanskorven Doe het zelf pakket aanschaffen. Hiermee bespaart u de montagekosten die u heeft bij de kant en klare ontwerpen die door onze experts in elkaar gezet worden. Zo heeft u een mooie schanskorf waar u elke dag met trots van kunt genieten.

Wat zijn schanskorven?

Schanskorven worden gemaakt met staalmatten die gevuld worden met breukstenen. Deze schanskorven kunnen in allerlei vormen gemaakt worden, waardoor ze een mooie toevoeging aan uw tuin zijn. Op de staalmatten zit een coating die ervoor zorgt dat het staal goed beschermd is tegen alle weersomstandigheden, zodat u er jarenlang van kunt blijven genieten. In onze webshop vindt u een aantal standaard vormen schanskorven, dit schanskorf Doe het zelf pakket en andere benodigdheden voor het maken van de mooiste schanskorf bouwwerken.

Wat zit er in uw schanskorven Doe het zelf pakket

Het schanskorf Doe het zelf pakket bestaat uit verschillende onderdelen die u nodig heeft om uw eigen, standaard vorm schanskorf in elkaar te zetten. Wilt u liever een schanskorf met andere afmetingen, dan kunt u contact met ons opnemen om dit te regelen. U heeft zelf geen speciale gereedschappen nodig om uw schanskorf in elkaar te zetten.

U vindt het volgende in uw steenkorven Doe het zelf pakket:

  • Staalmatten: Om de buitenkanten van de korf mee te maken.
  • Spiralen: Om de staalmatten met elkaar te verbinden
  • Ankers: Om het geheel vast te zetten

Met deze producten kunt u zelf uw rechthoekige schanskorf in elkaar zetten.

Alles wat u nodig heeft voor de bouw van uw schanskorf vindt u in het doe-het-zelf pakket.

Extra benodigdheden voor uw eigen schanskorf

Met de Doe het zelf pakketten ontvangt u alle benodigdheden om uw eigen schanskorf te bouwen. Om uw schanskorf af te maken, zult u de volgende spullen nog nodig hebben:

  • Breukstenen: Met breukstenen maakt u uw schanskorf écht af! Deze stenen gebruikt u om de schanskorf mee op te vullen
  • Steigerbuis: De steigerbuis in onze webshop kunt u gebruiken om meer stabiliteit aan te brengen in uw schanskorf
  • Goede werkhandschoenen: Om het in elkaar zetten van de schanskorf gemakkelijker te maken, kunt u het beste werkhandschoenen gebruiken

Dit zijn geen noodzakelijkheden voor het bouwen van een schanskorf en worden daarom niet standaard bijgeleverd. We raden u wel aan om deze producten te verzamelen om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk een prachtige schanskorf in uw tuin heeft staan.

Breukstenen om uw schanskorf mee te vullen

Zoals eerder al gezegd, is het het mooist als u uw schanskorf vult met breukstenen. Dit is ook de reden waarom het ook wel steenkorf Doe het zelf pakket heet. Deze stenen bieden extra stevigheid aan uw steenkorven én verzorgen ruimte om bijvoorbeeld luchtplanten tussen te stoppen of water doorheen te laten lopen. Binnen ons assortiment vindt u een verscheidenheid aan breukstenen. Van lichtgrijs/blauw-achtige kleuren tot gele stenen en zelfs donkergrijs/zwarte stenen met een rode gloed. Kies altijd stenen die groter zijn dan de maaswijdte van de korf, zodat ze niet uit de korf vallen. Als u een goede optie heeft gevonden, krijgt u zo een mooi gevulde schanskorf.

Als u een schanskorf doe het zelf pakket koopt, kunt u deze vullen met breukstenen.

Als u klaar bent met het monteren, kunt u de stenen direct in de lege korven plaatsen. U kunt er ook voor kiezen om de stenen eerst te reinigen. Stop de stenen in een emmer, dan kunt de stenen direct afspuiten met een hogedrukspuit. De stenen kunt u met emmers uit de bigbags halen om ze vervolgens schoon te maken en daarna in de korf te storten. Tijdens het vullen kunt u het beste eerst de grote stenen eenvoudig via de bovenkant de korven inwerpen. Vervolgens kunt u een kleinere maat stenen gebruiken om de gaten op te vullen. Om de korven gelijkmatig te vullen, kunt u met een hark door de stenen heen gaan. Voor een strak eindresultaat slaat u de stenen met een rubberen hamer aan.

Wat kun je allemaal maken met het schanskorf Doe het zelf pakket

Het schanskorf Doe het zelf pakket levert alle benodigdheden voor het maken van een rechthoekige of vierkante schanskorf. Deze schanskorven kunt u gebruiken als schutting, afbakening tussen onderdelen van uw tuin, u kunt er met hout op de bovenkant een soort bank van maken of u kunt er een plantenmuur van maken door luchtplanten tussen de stenen te stoppen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden met de schanskorven die u met dit Doe het zelf pakket kunt maken, laat uw creativiteit vooral op de vrije loop. Deel uw schanskorf vooral met ons, wij zijn altijd benieuwd naar de creaties van onze klanten. U kunt het ook delen op uw social media met de hashtag Gabion Schanskorven.

Zo houdt u uw steenkorf schoon

Het onderhoud van steenkorven is erg gemakkelijk en vraagt weinig tijd. U hoeft enkel met een hogedrukspuit of tuinslang de stenen af te spoelen om te zorgen dat eventuele algen groei loslaat. Dankzij de coating zullen de gaas staalmatten hierdoor niet roesten. Controleer eens per jaar wel of uw schanskorf nog helemaal goed gemonteerd is. Als er ergens een los stukje zit, kan het heel pijnlijk zijn wanneer iemand hier langsloopt.

De levering van uw schanskorf Doe het zelf pakket

Als u online uw schanskorf Doe het zelf pakket heeft gekocht, wordt deze naar u toe verzonden. De kosten hiervan zijn €150,- bij bestellingen onder €1000,- binnen Nederland. De kosten voor verzending naar België zijn €245,- en voor verzending naar Duitsland kunt u contact opnemen over de verzendkosten. Hoe hoger het bestelbedrag, hoe goedkoper de leveringskosten. Wilt u besparen op de verzendkosten? Dan kunt u uw bestelling gratis ophalen in Hoogeveen.

Vanwege het gewicht van de producten, wordt alles geleverd op pallets en in bigbags. Deze houdt u en kunt u zelf weggooien of hergebruiken als u klaar bent met het bouwen van uw schanskorf. Wij nemen het verpakkingsmateriaal niet terug.

In het schanskorven doe het zelf pakket vindt u ook de nodige staalmatten.

Uw schanskorf Doe het zelf pakket en nog veel meer

Naast het schanskorf Doe het zelf pakket kunt u ook bij Gabion Schanskorven terecht om standaard steenkorven te kopen of schanskorven die op maat gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige waterval of warme schanskorf haard voor in uw tuin. Onze experts maken de schanskorven. U gaat dan zelf uw schanskorven vullen met breukstenen en de schanskorven plaatsen. Door de kant en klare schanskorven te bestellen, bespaart u een hoop tijd en energie. Ook weet u zeker dat het dan van goede kwaliteit is, omdat het professioneel in elkaar gezet is. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.