Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Technische Specificaties Schanskorven

Technische Specificaties Schanskorven

Gabion maakt haar schanskorven van hoogwaardig galfan, bestaande uit 95% zink en 5% aluminium. De draadnetten hebben een diameter van 4 mm en een maaswijdte van 50 * 50 millimeter.

 • Voor de grotere breukstenen leveren wij draadnetten met een maaswijdte van 75 * 75 millimeter. Deze hebben een draaddiameter van 4,5mm.
 • De draadnetten hebben een zinkbedekking van 350 gram/m2. Dit garandeert een levensduur van +/- 75 jaar.
 • Gabion voorziet de korven van diverse ankers of een tussenschot. Zo voorkomen wij het zogeheten ‘uitbuiken’  van de korven. Uw korven blijven dus gegarandeerd recht staan.
 • Gabion produceert de korven uit gaaspanelen van 2 x 1 meter. Grotere afmetingen wordt in secties opgedeeld. Hiermee wordt de stevigheid gegarandeerd.
 • Wij maken de korven op maat. Voor de maatvoering dient u zowel in de hoogte, breedte en lengte een veelvoud van 5 of 7,5 centimeter aan te houden. Dit heeft te maken met de mazen van de netten. Bij de uitvoering van 50*50 mm is de binnenafstand 42mm.  Met de draaddikte van 4 mm zorgt dit voor een totale afstand van 5 centimeter. De netten van 75 * 75 mm hebben een binnenafstand van 66 millimeter. Hier is de draaddikte 4,5 mm. Daarmee komt de buitenmaat op 75 mm.
 • Na de vulling met breukstenen zet de korf in de lengte en de breedte ongeveer 2 centimeter uit.
 • De korven moeten worden geplaatst op een stabiele ondergrond. Gabion adviseert een fundering van menggranulaat, tegels of bij voorkeur beton. Denk eraan: een standaard korf van 2 meter hoog en 1 meter breed bevat 1000 kilo stenen. Een stabiele ondergrond is dus noodzaak.  Ook kunt u gebruik maken van steigerbuizen om zo de schanskorven te stabiliseren.
 • Wij leveren de korven leeg. Plaatsing is daarom heel eenvoudig. Pas als de korven op de juiste plek staan, kunt u deze vullen met de breukstenen.
 • Gabion adviseert om de korven waar de grotere breukstenen in worden toegepast met de hand te vullen. U krijgt hiermee het beste resultaat. U legt de stenen met een vlakke kant tegen de zijkant van de korf aan en vult daarna de binnenzijde op. Bij vulling met de kleinere breukstenen kunt u eenvoudig de stenen er in storten.
 • Het residu dat na het vullen overblijft dient u zelf af te voeren. Residu is niet te voorkomen: er komt altijd een percentage fijn materiaal mee vanuit de diverse groeves.
 • Pallets en big bags zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, deze hoeft u niet te retourneren aan Gabion. Statiegeld is niet van toepassing.
 • De levertermijn van schanskorven bedraagt ongeveer twee weken. U krijgt van tevoren telefonisch  bericht van de transporteur over de levering.

Levering door heel Nederland en België geschiedt door middel van een huiftrailer met kooiaap (kleine heftruck).

Steigerbuizen 6 meter

Steigerbuizen

Voor de verankering van de schanskorven verkopen wij ook steigerbuizen voor € 7,50 per meter. Deze worden gratis voor u op elke gewenste maat afgezaagd. Standaard lengte van deze buizen is 6 meter.

Galfannet

Gegalvaniseerd draadstaal

De schanskorven worden gefabriceerd van 4mm gegalvaniseerd draadstaal, dit heeft een 3 keer langere levensduur als normaal thermisch verzinkt materiaal. De maaswijdte is 50mm, daardoor zijn deze netten sterker dan conventionele netten met een maaswijdte van 10 of 15cm. Er is hiervoor nl. 3 keer meer draadstaal gebruikt waardoor de schanskorven een steviger geheel vormen en ook geschikt zijn voor kleinere breukstenen. Ook leveren wij schanskorven met een maaswijdte van 75mm deze hebben draadstaal van 4,5mm om zo een strakke korf te garanderen.

Korf hoek

Hoek korf

De schanskorven worden per klant op maat gemaakt en in elkaar gezet dmv stevige ringen die op elke hoek en daarna om de 15cm worden bevestigd. Zo ontstaat er een stevige korf die tegen een stootje kan. Dit is ook wel nodig omdat een standaard korf van 2mtr hoog en 1mtr breed en 32cm diep een hoeveelheid van 1000kg stenen moet herbergen.

Afstandhouders 20cm

Afstandshouders

Tevens leveren wij bij onze korven extra haken die binnenin de korf geplaats worden om het geheel strak bij elkaar te houden. Om zo "uitbuiken" en kromtrekken te voorkomen. Wij werken niet met z.g. spiralen omdat dat de strakke verhoudingen van onze schanskorven verstoord. Hiernaast ziet u het bovenaanzicht van onze schanskorven waar de haken en de steigerbuis reeds zijn geplaatst. Na het vullen van de korven ziet u van de haken en buis nagenoeg niets terug.