Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat
Gabion Schanskorven

Steenkorven kopen bij Gabion

“Met een ruim assortiment van hoogwaardige kwaliteit helpen wij u graag verder met de aanschaf van een steenkorf op maat.”

Ontvang vrijblijvende offerteBekijk steenkorven

Steenkorven kopen bij Gabion

Steenkorven zijn een mooie toevoeging voor uw tuin. U kunt de korven gebruiken als erfafscheiding of omheining of gebruik de steenkorven als haard of waterval. De mogelijkheden zijn enorm. Steenkorven kopen doet u bij Gabion. Met een ruim assortiment van hoogwaardige kwaliteitsproducten helpen wij u graag met een steenkorf op maat. Niet alleen de metalen korven, maar ook de vulling voor steenkorven kunt u bij ons bestellen. Daarnaast hebben we toebehoren en de benodigde accessoires voor de steenkorf in ons assortiment opgenomen. Heeft u vragen over de producten of wilt u meer weten over het plaatsen van de korven, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen u tevens uitstekend adviseren bij de aanschaf van een steenkorf.

Steenkorven, wat zijn dat?

Steenkorven worden ook wel schanskorven genoemd. Het zijn staalmatten, gegalvaniseerd, welke gevormd zijn tot een korf. De steenkorven worden gevuld met breukstenen of glasbrokken en zijn te koop in verschillende afmetingen. Steenkorven kunnen gebruikt worden als omheining of erfafscheiding, maar ook ter decoratie van uw tuin. Deze metalen korven zijn ook te koop als waterval, tuinhaard, verlichting of brievenbus. Ze zorgen voor een strakke en sfeervolle uitstraling van uw tuin. Een steenkorf is duurzaam en onderhoudsvrij. De verwachte levensduur van deze korven is zeker 50 jaar. U kunt dus lang van dit product genieten.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over steenkorven kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Steenkorven zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Steenkorven plaatsen

Steenkorven zijn goed zelf te plaatsen. Onze korven worden prefab bij u thuis geleverd. Dat betekent dat deze volledig opgebouwd zijn en u alleen de steenkorf hoeft te plaatsen. Het is dus niet meer nodig om de korven op te bouwen en in elkaar te zetten. Bij ons krijgt u naast de metalen korven tevens een compleet afleverpakket bij uw bestelling. In dit pakket vindt u handschoenen, een waterpomptang, c-ringen, een handleiding en eventueel afstand houders; alles wat u nodig heeft om de steenkorven te plaatsen.

Bij het plaatsen ervan is de basis van groot belang. De ondergrond moet sterk genoeg zijn, er wordt immers een enorme druk op de grond uitgeoefend. Wegzakken en scheefzakken wordt op die manier voorkomen. Bij steenkorven met een hoogte van meer dan 1 meter, raden we aan een extra versteviging aan te brengen door middel van steigerbuizen. Om de korven aan elkaar te bevestigen wordt gebruik gemaakt van de c-ringen. Nadat de korven geïnstalleerd zijn, kunnen deze gevuld worden met breukstenen of glasbrokken. In ons artikel “Zelf schanskorven plaatsen” vindt u een uitgebreid stappenplan en handleiding voor het plaatsen van steenkorven.

Steenkorven kunt u uitstekend zelf plaatsen.

Steenkorven vullen

Wanneer de steenkorven stevig op hun plek staan, kunnen deze gevuld worden. Hiervoor kunt u gebruik maken van breukstenen. In onze webshop vindt u een mooie donkere steenkorf stenen, zoals het Basalt of de Lava Krotzen, maar tevens hebben we de lichte breukstenen Yellow Sun in ons assortiment. Naast breukstenen, is het ook mogelijk om glasbrokken als steenkorf vulling te gebruiken. Deze geven een speels en kleurrijk effect aan uw tuin. Let bij het vullen van steenkorven wel op de minimale afmeting van de glasbrokken of breukstenen, zodat deze mooi in de korven blijven zitten. Meer over het vullen van steenkorven leest u in onze blog: “Steenkorven vullen met breukstenen”.

De voordelen van steenkorven

Steenkorven kopen biedt u veel voordelen. Zo ademt uw tuin een moderne en strakke sfeer uit met de metalen korven en zijn deze op veel verschillende manieren toe te passen.

  • Steenkorven zijn te gebruiken voor veel verschillende decoratieve doeleinden
  • De korven zijn onderhoudsvrij en hoeven niet geschilderd of gesnoeid te worden
  • Met een steenkorf afscheiding zorgt u voor een strakke afwerking van de tuin
  • Het is een duurzaam product dat zeker 50 jaar meegaat
  • De steenkorven zijn in veel verschillende uitvoeringen en afmetingen te koop
  • U kunt de korven naar vullen met verschillende materialen en kleuren
  • De korven zijn geluidswerend, afhankelijk van het vulmateriaal
  • Geen doorkijk met deze korven, dus privacy gegarandeerd
  • De metalen korven zijn goed zelf te plaatsen in uw tuin
Privacy is één van de voordelen van een steenkorf.

De prijs van steenkorven

Steeds vaker zien we steenkorven in de tuin verschijnen. Niet alleen particulieren, maar ook overheden kiezen voor deze vorm van afscheiding. Denk bijvoorbeeld aan de geluidswallen die u langs de snelweg ziet staan. De kosten die de steenkorven met zich meebrengen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard hangt de prijs samen met de grootte van de korven, maar ook de kwaliteit van de staalnetten is van invloed op de prijs van de steenkorven. Goedkope steenkorven zeggen niet altijd iets over de kwaliteit. Bij ons bent u verzekerd van een hoogwaardig kwalitatief product. Doordat we de metalen korven zelf produceren, kunnen we nauw toezien op de kwaliteit en toch een scherpe prijs hanteren. Meer weten over de steenkorven prijzen? Lees dan onze blog “Schanskorven prijzen: Wat kost een schanskorf”.

De prijs van steenkorven is afhankelijk van verschillende factoren.

Onderhoudsarme steenkorven

Een belangrijk voordeel van steenkorven in de tuin is het onderhoudsarme karakter van deze erfafscheiding. Een groene haag moet zo nu en dan gesnoeid worden en houten schuttingen kunnen wel een likje beits, verf of lak gebruiken. Een steenkorven schutting heeft daarentegen weinig onderhoud nodig. U hoeft niet te schilderen of te snoeien en creëert u een natuurlijke afscheiding in uw tuin. Wanneer de metalen korven veelal in een schaduwrijke plaats gesitueerd zijn, is het mogelijk dat er mosvorming optreedt op den duur. Met een hogedrukreiniger kunt u dit eenvoudig verwijderen.

Steenkorven in de voortuin plaatsen

Steenkorven worden vooral in de achtertuin als erfafscheiding gebruikt. Toch is het ook mogelijk om de steenkorven in de voortuin te plaatsen. U kunt er een omheining mee creëren en zo uw voortuin afbakenen, maar ook bloempotten van steenkorf kunnen geplaatst worden in de voortuin. Zorg voor een speels effect en combineer steenkorven gevuld met breukstenen af met glasbrokken. Of zorg voor een verrassende blikvanger en kies voor een steenkorven brievenbus.

Steenkorven voor verschillende doeleinden

Steeds vaker zien we een steenkorf in onze omgeving terug. Met name als omheining of erfafscheiding, maar ze kunnen ook worden toegepast voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan tuinhaarden of bloempotten. Een steenkorf kan dan ook op verschillende wijze worden toegepast.

Een schutting van steenkorven

Wanneer u uw tuin wilt afschermen en een stukje privacy wilt creëren, is een steenkorven schutting of erfafscheiding een uitstekend idee. Met een steenkorf als erfafscheiding heeft u een unieke, moderne schutting en geen doorkijk. Daarnaast is de erfafscheiding onderhoudsarm en hoeft u niet te schilderen of snoeien. U kunt tevens zelf bepalen hoe hoog uw schutting van steenkorf wordt. Deze trendy erfafscheiding kunt u zelf monteren. Naast steenkorven bestellen, kunt u dan ook alle schanskorf accessoires bij ons online bestellen.

Omheiningen maken

Doordat u de steenkorven kopen kunt in elke desgewenste hoogte, kunt u ook kiezen voor een omheining van bijvoorbeeld uw voortuin. In plaats van een gietijzeren hekje, omheint u uw voortuin met steenkorven. Deze border misstaat ook niet in uw achtertuin om verschillende hoogtes aan te brengen in uw tuin. Of wanneer u een perkje wilt creëren met steenkorven is dat ook een optie. Wij bieden u de mogelijkheid zelf uw steenkorven op maat te ontwerpen. Hierbij kunt u zelf de hoogte en de lengte aangeven en steenkorven op maat bestellen. Het grote voordeel van deze ontwerpmodule is dat u direct de steenkorven kostprijs ziet staan. Ook kunt u hiermee eenvoudig de steenkorf vulling berekenen. U kunt dus direct aan de slag.

Met steenkorven kunt u een natuurlijke omheining creëren van uw voortuin.

Tuinhaarden van metalen korven

In ons assortiment hebben we tuinhaarden van steenkorven. U heeft daarbij de keuze uit tuinhaarden die tevens als barbecue gebruikt kunnen worden, maar ook sfeerhaarden op basis van bio-ethanol kunt u bij ons kopen in de webshop. Wilt u ook ’s avonds nog lang nagenieten van het mooie weer? Een Gabion tuinhaard brengt u niet alleen warmte, maar ook sfeer. Heerlijk genieten bij een knapperend of sfeervol haardvuur is mogelijk met de steenkorven tuinhaarden.

Steenkorven watervallen

Een rustgevend plekje realiseren in uw achtertuin? Dat is mogelijk met de steenkorven watervallen van Gabion. Bij ons kunt u terecht voor vele soorten watervallen welke u eenvoudig in de steenkorven kunt bouwen. Tevens kunt u de waterval verfraaien met LED-verlichting. Zo heeft u ook in de avond veel plezier van uw waterval.

Steenkorven brievenbussen

Wilt u uw woning iets extra’s geven? Geef hem dan een moderne twist met een robuuste brievenbus van Gabion. Deze steenkorven brievenbus zorgt ervoor dat de postbode met plezier stopt bij uw woning om de post te deponeren. Dankzij de handige bak die in de brievenbus verwerkt is, heeft u de post snel bij elkaar. U kunt de metalen korven vullen met alle soorten steenkorven vulling, zodat u de brievenbus helemaal naar uw smaak kunt maken.

en steenkorven brievenbus; een eyecatcher voor uw tuin!

Steenkorven ter decoratie

Bij Gabion kunt u tevens steenkorven kopen ter decoratie. Denk bijvoorbeeld aan plantenzuilen of plantenbakken. Een andere eyecatcher uit onze collectie van steenkorven tuindeco, is de Gabion Pizza Casa. Nodig uw vrienden uit en ga samen pizza’s eten in de achtertuin. U waant zich in Italië met heerlijke steenoven pizza’s. Gezellig en lekker!

Uw steenkorf kopen bij Gabion

Eenvoudig en snel steenkorven online kopen? Dat is mogelijk in de webshop van Gabion. Met een uitgebreid assortiment steenkorven en accessoires, kunt u bij ons terecht voor de complete uitvoering. Ontwerp uw eigen steenkorf op maat of bestel een kant-en-klaar standaard korf. De metalen korven worden prefab bij u thuis bezorgd. De vulling voor de steenkorven worden in handige bigbags geleverd inclusief het standaard pakket voor de montage van de metalen korven. U kunt dus direct aan de slag. Heeft u nog vragen over het kopen van steenkorven, de montage of andere vragen over uw bestelling? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor schanskorven en/of andere prodcuten uit onze shop voor in uw tuin?

Open het formulier