Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Onderhoudsvrije tuin

Onderhoudsvrije tuin

Steeds meer mensen kiezen voor een onderhoudsvrije tuin, wij Nederlanders hebben het over het algemeen erg druk. Wij besteden veel tijd aan onze carrière, familie en sociale contacten. Met deze familieleden en sociale contacten willen wij lekker in de tuin genieten. De kinderen al spelend in de tuin terwijl de ouders heerlijk van de zon op het terras genieten. ’s Avonds gezellig barbecueën of bij een tuinhaard neerstrijken. Gewoon lekker genieten zonder teveel tuinonderhoud te hoeven plegen.

Nu hoor ik u denken. Een onderhoudsvrije tuin heeft toch lang niet zoveel charme als een “echte” tuin? Dit is echt geheel afhankelijk van de invulling. Een onderhoudsvrije tuin hoeft echt niet alleen uit siersplit of grind te bestaan. Er zijn genoeg mogelijkheden om uw tuin onderhoudsvriendelijk te maken zonder dat het kil en koud hoeft aan te voelen. Een mooie indeling in combinatie met de juiste materiaal- en plantenkeuze is essentieel voor de sfeer in uw tuin. Om uw tuin wat speelser aan te laten voelen is het bijvoorbeeld leuk om ronde vormen te gebruiken of om er hoogteverschillen in aan te brengen.

Voordat u begint met de aanleg van uw tuin is het van belang dat u een duidelijk plan voor ogen heeft. Een duidelijke tuinschets geeft u een goed beeld van het eindresultaat. Tijdens het schetsen heeft u alle tijd om over de indeling en de materiaalkeuze na te denken. Veelgebruikte materialen voor een onderhoudsvrije tuin zijn:  Linea muurblokken, Royal Grass kunstgras, tuinschermen, schanskorven, bamboe, sierbestrating, hout,  breukstenen, grind en siergrind. Naast deze basismaterialen kunt u uw tuin aankleden met LED verlichting, een waterval, tuinhaard, bloempotten, een tuinposter en andere leuke accessoires. 

Genoeg inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan? Of wilt u graag advies van een hovenier? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Een onderhoudsvrije tuin met schanskorven.

Wilt u ook een onderhoudsvrije tuin? Met schanskorven kan dat.

Schanskorven passen perfect i een onderhoudsvrije tuin.

  Gabion Schanskorven helpt u graag met uw onderhoudsvrije tuin.

Foto van www.snoekhoveniers.nl

De robuusten korven staan erg mooi in een onderhoudsvrije tuin.

Foto van www.snoekhoveniers.nl

← Vorige Volgende →