Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Schanskorven prijzen: Wat kost een schanskorf

Wat kost een schanskorf?
Schanskorven prijzen

Schanskorven worden steeds populairder. Van particulieren tot (semi)overheden, steeds vaker wordt er gekozen voor deze bijzondere manier van erfafscheiding. Met schanskorven geef je de erfafscheiding op unieke en stijlvolle wijze vorm en houdt je ongewenste bezoekers buiten de deur. Schanskorven kunnen niet alleen uitstekend gebruikt worden als erfafscheiding, ze kunnen ook ingezet worden om een hoogteverschil in de tuin of elders op stijlvolle wijze op te vangen en af te werken. Schanskorven zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Van de afmetingen van de schanskorven tot de vulling, alles is zelf te bepalen. Zo zijn alle schanskorven een sterk staaltje maatwerk en is er voor iedereen een passende schanskorf.

Hoeveel kost een schanskorf

Hoeveel kost een schanskorf? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Het is echter lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Om dat alle schanskorven maatwerk zijn, lopen de prijzen er uiteen. Schanskorven prijzen wordt bepaald door een aantal factoren. Zo speelt de kwaliteit van de staalmatten, het soort vulling en het formaat van de schanskorven een belangrijke rol. De vulling van de schanskorven is verkrijgbaar in diverse groottes en kleuren, waardoor er voor elke omgeving passende schanskorven zijn. Elk soort breuksteen valt in een eigen prijsklasse.

Hoeveel kost een schanskorf?

Niet alleen de breukstenen bepalen de prijs. Ook de korf zelf is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo is de draaddikte van de staalmatten zelf te bepalen en kun je zelf kiezen hoe hoog, breed en diep jouw schanskorven moeten zijn. Wij leveren uitsluitend Galfan staalmatten met een minimale draaddikte van vier millimeter. Deze minimale draaddikte voorkomt uitbuiken. Het is uiteraard mogelijk om te kiezen voor een hogere draaddikte. De minimale hoogte van onze schanskorven is 45 centimeter, de minimale diepte is 17 centimeter en de minimale breedte is 1 meter.

Schanskorven prijs berekenen

Wilt u weten wat de schanskorven kosten voor uw tuin of terrein zijn? U kunt bij ons schanskorven op maat bestellen. Komt u er niet helemaal uit, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen.

Kwaliteit

Een belangrijke factor in de schanskorf prijs is de kwaliteit. Op internet zijn veel aanbieders te vinden die schanskorven aanbieden tegen een zeer lage prijs. Goedkoop is echter vaak duurkoop en dat geldt ook voor dergelijke schanskorven. Schanskorven met een opvallend lage prijs worden meestal vervaardigd met goedkope staalmatten, zijn niet gegalvaniseerd en worden met spiralen in elkaar gezet. Wij produceren alle schanskorven zelf, waardoor we nauw kunnen toezien op de kwaliteit. Onze Galfan staalmatten bestaan voor 95% uit zink en voor 5% uit aluminium, hebben een minimale draaddikte van vier millimeter, roesten niet en zijn stevig genoeg om uitbuiken tot het minimum te beperken. Onze schanskorven zijn scherp geprijsd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bovendien brengen wij voor maatwerk geen extra kosten in rekening, omdat maatwerk bij ons te standaard is.


De risico’s van goedkope schanskorven

Goedkope schanskorven brengen veel risico’s met zich mee. Ze zijn zeer gevoelig voor uitbuiken en roestplekken, met alle gevaren en ongemakken van dien. Zo kan één van de staalmatten losschieten waardoor de vulling van de schanskorven naar buiten komt rollen. Als jij op het moment van breken naast de schanskorf staat kan dit leiden tot verwondingen en andere ongemakken. Het is voor jouw eigen veiligheid en de veiligheid van jouw omgeving aan te raden om te kiezen voor schanskorven van hoogwaardige kwaliteit, zodat jij er jarenlang onbezorgd van kan genieten. Wil je zeker weten dat jouw schanskorven van hoogwaardige kwaliteit zijn? Dan is het verstandig om eerst te informeren naar het materiaal, de afwerking (gegalvaniseerd of niet) en de draaddikte alvorens je de bestelling plaatst. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


Schanskorven prijs per meter

De prijs per meter is zeer afhankelijk van de grootte van de korf en het soort breukstenen. Wij hebben een makkelijk overzichtje gemaakt:


Afmetingen schanskorvenPrijs per meterPrijs per 2 meter
1m lengte x 2m hoogte x 0,17m diepte € 142,95 n.v.t.
1m lengte x 2m hoogte x 0,22m diepte € 151,95 n.v.t.
1m lengte x 2m hoogte x 0,32m diepte € 164,95 n.v.t.
1m lengte x 2m hoogte x 0,47m diepte € 184,95 n.v.t.
2m lengte x 0,45m hoogte x 0,17m diepte € 43,98 € 87,95
2m lengte x 0,45m hoogte x 0,22m diepte € 46,98 € 93,95
2m lengte x 0,45m hoogte x 0,32m diepte € 52,48 € 104,95
2m lengte x 0,45m hoogte x 0,47m diepte € 59,98 € 119,95
2m lengte x 1m hoogte x 0,17m diepte € 71,48 € 142,95
2m lengte x 1m hoogte x 0,22m diepte € 75,98 € 151,95
2m lengte x 1m hoogte x 0,32m diepte € 82,48 € 164,95
2m lengte x 1m hoogte x 0,47m diepte € 92,48 € 184,95

Bij ons is maatwerk een standaard. Daarvoor brengen wij geen extra kosten in rekening. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Kosten schanskorven vulling

Schanskorven vulling is verkrijgbaar in allerlei soorten. Zo zijn er gele breukstenen, grijze breukstenen en rode breukstenen, maar kan je er ook voor kiezen om jouw schanskorven te vullen met glasbrokken. Het is mogelijk om voor één soort breuksteen te kiezen, maar voor een bijzonder effect is het ook mogelijk om meerdere soorten breukstenen met elkaar te combineren en er een bijzonder patroon van te maken. Schanskorven kunnen het beste met de hand gevuld worden. Door ze met de hand te vullen is het resultaat strak en afgewerkt. Door ze machinaal te vullen oogt het eindresultaat slordig en enigszins onverzorgd. Het met de hand vullen van de schanskorven is arbeidsintensiever, kost meer tijd en kost (wanneer je het laat uitvoeren door een professional) ook meer geld, maar het resultaat is dat meer dan waard.

Kosten schanskorven vulling

De kosten van de vulling is zeer afhankelijk van de afmetingen van de schanskorven en het aantal schanskorven dat u bestelt. De prijs van de breukstenen is per kilo, de afmetingen van de breukstenen hebben daar geen invloed op. Per korf wordt het aantal kilo’s vulling vermeld. Door dit eenvoudig te vermenigvuldigen met de prijs per kilo weet u de prijs van de vulling per schanskorf. De totaal prijs van de vulling per schanskorf is ook zichtbaar in uw winkelwagenoverzicht.

Soort breuksteenPrijs per kilo
Basalt € 0,14
Doornik € 0,14
Duise Kalksteen € 0,14
Grauwacke € 0,14
Lava Krotzen € 0,21
Maaskeien € 0,14
Noors Graniet € 0,15
Yellow Sun € 0,15

Schanskorven accessoires

Schanskorven zijn niet alleen prachtig als erfafscheiding, ze zijn ook uitstekend te verwerken tot tuinaccessoires. Zo zijn er schanskorf tuinhaarden, brievenbussen, bloembakken, plantenzuilen en schanskorf watervallen verkrijgbaar, allemaal gemaakt van schanskorven. Bepaalde schanskorven accessoires kunnen bovendien verwerkt worden in de schanskorven erfafscheiding, zoals de tuinhaarden. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Schanskorven accessoires geven uw tuin een eigenzinnige twist en maken zelfs de meest kale hoekjes in uw tuin stijlvol en gezellig. Ook bij schanskorven accessoires is het belangrijk om de kwaliteit in het oog te houden. Zo leveren ze geen gevaar op en kunt u zo lang mogelijk genieten van uw prachtige accessoires.


Schanskorf plantenbakken
Schanskorven watervallen
Steenkorf inhangbakjes
Steenkorf waterval

Schanskorven verankeren

Goede verankering van de schanskorven is van groot belang. Als schanskorven niet op de juiste manier verankerd worden, kunnen ze scheefzakken of zelfs in hun geheel omvallen, met alle gevolgen van dien. Door een goede ondergrond aan te leggen en deze waterpas te maken wordt voorkomen dat de schanskorven scheefzakken. Het is af te raden om tijdens het aanleggen van de ondergrond gebruik te maken van zwarte zandsoorten. Door gebruik te maken van beton, puingranulaat of geel zand in combinatie met tegels/klinkers zorgt u ervoor dat de fundatie van de schanskorven sterk is, waardoor er geen kans is op schade en de schanskorf kosten niet hoger uitvallen dan begroot.


Schanskorven zelf plaatsen of laten plaatsen

Het is mogelijk om de schanskorven zelf te plaatsen. In onze handleiding schanskorven plaatsen wordt stap voor stap uitgelegd hoe het plaatsen van de schanskorven in zijn werk gaat. Door deze stappen nauwkeurig te volgen kunt u jarenlang genieten van prachtige schanskorven. Heeft u twee linkerhanden of ontbreekt het u aan de kracht of de tijd om het schanskorven plaatsen zelf uit te voeren? Dan is het uiteraard ook mogelijk om het schanskorven plaatsen uit te laten voeren door een hovenier of klusbedrijf van uw voorkeur. Het is aan te raden om het schanskorven plaatsen uit te laten voeren door een bedrijf met enige ervaring op het gebied van schanskorven plaatsen. Zo weet u zeker dat het op de juiste wijze wordt uitgevoerd. Heeft u vragen over de schanskorven? Neem dan gerust contact op. Wij staan u graag te woord.

← Vorige