Schanskorven zijn prima te gebruiken als erfafscheiding.
Schanskorven als erfafscheiding

Gaat u binnenkort uw erfafscheiding vervangen en bent u op zoek naar een nieuwe, unieke vorm van erfafscheiding die jarenlang meegaat? Dan zijn schanskorven iets voor u. Schanskorven zijn grote ijzeren korven die worden gevuld met breukstenen of andere materialen. Ze vormen een robuuste, sterke, moderne erfafscheiding die bestand is tegen een stootje en jarenlang meegaat. Dankzij de verschillende kleuren breukstenen en de diverse groottes van de schanskorven is er voor elke tuin een passende schanskorven erfafscheiding.

Wat zijn schanskorven

Schanskorven, ook wel steenkorven of een stenen schutting genoemd, zijn grote, ijzeren korven die gevuld worden met breukstenen en allerlei andere materialen. De korven worden gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten. De staalmatten die wij van Gabion gebruiken voor onze korven hebben een draaddikte van minimaal vier millimeter. Deze draaddikte zorgt ervoor dat de vulling van de schanskorven niet gaat schuiven en dat de korven niet ‘uitbuiken’. Naast breukstenen kunnen de korven onder andere gevuld worden met verschillende kleuren glasbrokken, schelpen en/of houtsnippers. In de webshop van Gabion vindt u verschillende soorten vullingen. Onze breukstenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en groottes, zodat wij voor elke tuin passende schanskorven erfafscheiding kunnen aanbieden.

De voordelen van schanskorven als erfafscheiding

Schanskorven als erfafscheiding kent veel voordelen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Schanskorven zijn milieuvriendelijk. Ze kunnen volledig hergebruikt en gerecycled worden.
  • Schanskorven bieden meer privacy dan een houten schutting. Er is namelijk geen doorkijk mogelijk.
  • Op zoek naar een onderhoudsarme vorm van erfafscheiding? Schanskorven vormen een onderhoudsarme erfafscheiding. Schilderbeurten en snoeiwerkzaamheden zijn met een schanskorf schutting voorgoed verleden tijd.
  • Schanskorven zijn, afhankelijk van het vulmateriaal, geluiddempend.
  • Schanskorven zijn bestand tegen een stootje en gaan een leven lang mee. Hierdoor is het een zeer duurzame investering.
  • Wilt u zelf bepalen hoe uw erfafscheiding er uitziet? Ook dan zijn schanskorven een goede keuze. Met schanskorven bepaalt u zelf hoe hoog, breed en diep de erfafscheiding is. Daarnaast kiest u zelf waar de korven mee gevuld worden. Door te kiezen voor steenkorven bepaalt u zelf het uiterlijk van uw erfafscheiding.
Steenkorf als erfafscheiding

Een schanskorvenschutting kopen

Wilt u een schanskorf schutting kopen? Als u jarenlang wilt genieten van uw schanskorven schutting, dan is het aan te raden om deze aan te schaffen bij een gespecialiseerd bedrijf. Door jouw schanskorven schutting te bestellen bij een specialist op het gebied van schanskorven weet je zeker dat de schanskorven van hoge kwaliteit zijn en bestand zijn tegen de druk die de vulling uitoefent op het gaas. De schanskorven van Gabion worden gemaakt van gegalvaniseerd staal en hebben een draaddikte van minimaal 4 millimeter. Deze draaddikte zorgt ervoor dat de korven niet uitbuiken en jarenlang een prachtige, robuuste uitstraling behouden. Heeft u vragen over de kosten van schanskorven? Meer informatie over de prijzen van schanskorven vindt u in ons artikel ‘Schanskorven prijzen: Wat kost een schanskorf’.

Schanskorvenschutting laten plaatsen

Het plaatsen van een schanskorven erfafscheiding is een vrij eenvoudige klus die u heel goed zelf uit kunt voeren. Wil je zeker weten dat je het plaatsen van de schanskorven op de juiste wijze uitvoert? Meer informatie over het op de juiste wijze plaatsen van de schanskorven vindt u in ons artikel ‘Handleiding schanskorven plaatsen’. Dit artikel bevat tevens een uitgebreid stappenplan. Heeft u twee linkerhanden of ontbreekt het u aan de tijd om de steenkorven erfafscheiding zelf te plaatsen? Dan is het aan te raden om deze klus uit te besteden aan een hovenier die voldoende ervaring heeft met het plaatsen van deze bijzondere vorm van erfafscheiding. Zo weet u zeker dat uw schanskorven op de juiste wijze geplaatst worden én kunt u jarenlang genieten van uw prachtige schanskorven erfafscheiding.

Het complete plaatje

Laat u op zeer korte termijn een erfafscheiding van schanskorven plaatsen of is deze erfafscheiding recent geplaatst? Uw tuin is pas echt compleet met een aantal schanskorf tuindecoratiematerialen. Zo kunt u kiezen voor een tuinhaard van schanskorven, een schanskorven brievenbus, een schanskorven waterval of een prachtige bloembak gemaakt van schanskorven. Door het schanskorvenelement hier en daar terug te laten komen in andere delen van uw tuin creëert u één geheel en krijgt uw tuin een krachtige uitstraling.

Meer informatie over schanskorven erfafscheiding

Heeft u vragen over een erfafscheiding van steenkorven, wilt u meer weten over de kosten of twijfelt u welke vorm van schanskorven het meest geschikt is voor uw tuin? Voor meer informatie en advies over schanskorven erfafscheiding kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.