Schanskorven in een moderne tuin

We zien ze steeds vaker in de tuin: schanskorven. Deze strakke stalen korven gevuld met breukstenen naar keuze worden niet alleen veel gebruikt als erfafscheiding, maar kunnen ook de basis vormen voor uw tuinhaard, plantenbak of waterornament.

Maar waarom zijn schanskorven eigenlijk zo populair en waarom zouden ze niet mogen ontbreken in een moderne tuin? In deze blog duiken we in de voordelen en veelzijdigheid van schanskorven.

Schanskorven in uw tuin: strak en tijdloos

Of u nu meer privacy in de tuin wilt of u wilt een tijdloze plantenbak toevoegen aan uw tuin, schanskorven zijn altijd een goede toevoeging aan uw tuin. De stalen korven met breukstenen gevuld passen in vrijwel ieder tuinontwerp en zijn daarmee een strakke toevoeging aan uw tuin. Met name in moderne tuinen worden de steenkorven steeds meer toegepast.

Schanskorven vormen een uitstekende aanvulling op uw moderne tuin vanwege hun strakke en tijdloze uitstraling. De rechte lijnen en geometrische vormen passen naadloos bij een eigentijdse tuin, terwijl ze tegelijkertijd een natuurlijk element toevoegen aan uw buitenruimte.

Schanskorven in uw moderne tuin zijn strak en tijdloos.

De voordelen van schanskorven in uw moderne tuin

  • Een strakke en eigentijdse uitstraling: Schanskorven passen in vrijwel iedere tuin vanwege hun strakke vormen en moderne look.
  • Verschillende toepassingen: U kunt schanskorven op veel verschillende manieren toepassen in uw tuin, van schutting tot waterornament.
  • Schanskorven zijn duurzaam en onderhoudsarm: Schanskorven behoeven vrijwel geen onderhoud en gaan lang mee, waardoor het een duurzame investering in uw tuin is.
  • Het is een natuurlijk element in uw tuin: Schanskorven worden gevuld met breukstenen naar keuze, waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft.
  • De korven brengen dimensie aan in uw tuin: U kunt hoogteverschillen creëren door schanskorven te plaatsen in uw tuin. Hierdoor krijgt u meer dimensie.

Wat kenmerkt de moderne tuin?

Moderne tuinen worden gekenmerkt door hun strakke, minimalistische ontwerpelementen en eigentijdse uitstraling. Vaak wordt er gebruikgemaakt van eenvoud en ligt de focus op een goede combinatie van functionaliteit en uitstraling. Onderhoudsvriendelijke tuinen zijn dan ook steeds meer in trek, waardoor materialen als beton, metaal en glas meer en meer gebruikt worden. Uiteraard wordt er ook groen gebruikt in moderne tuinen in de vorm van planten en gras, maar waar een tuin eerder nog alleen uit planten bestond is dat nu veelal minder.

Ook ziet u in moderne tuinen vaak weinig rommel en wordt er veel gebruikgemaakt van rustige, neutrale kleuren. Met de alledaagse drukte lijken mensen hun tuin tegenwoordig steeds meer te willen gebruiken als plek om uit te rusten in plaats van dat ze er graag in werken, op het hoognodige onderhoud na uiteraard.

Schanskorven in de moderne tuin: functioneel en decoratief

Schanskorven zijn zowel functioneel als decoratief. Ze kunnen op onwijs veel manieren worden toegepast in de tuin en kunnen daarbij ook echt een functie aannemen. Denk maar eens aan een schanskorven schutting die u privacy biedt in uw tuin en tegelijkertijd een erfafscheiding is. Daarnaast hebben schanskorven ook een decoratieve toevoeging aan uw tuin. De korven worden gevuld met breukstenen, een natuurlijk product, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. U zou er zelfs een soort sculptuur van kunnen maken in het midden van uw tuin, waardoor de schanskorf de blikvanger van uw tuin wordt.

De combinatie van functionaliteit en het decoratie element maakt dat schanskorven perfect bij een moderne tuin passen. In een moderne tuin is de balans tussen deze twee factoren namelijk erg belangrijk.

De flexibiliteit van schanskorven

Misschien wel het allergrootste voordeel van schanskorven is dat u er zo veel mee kunt doen. Schanskorven hebben onwijs veel toepassingen, die een stuk verder gaan dan de schanskorven schutting. U kunt namelijk ook denken aan dingen als een plantenbak van schanskorven, een waterval, een tuinhaard of gewoon een losstaand element in de tuin. U bepaalt zelf in welke opstelling ze komen te staan en welke vulling u gebruikt voor de korven.

Hoe zit het met het onderhoud van schanskorven?

Er zijn niet veel elementen in de tuin die vrijwel geen onderhoud behoeven, maar schanskorven zijn toch echt bijna onderhoudsvrij. U heeft bijna geen omkijken naar de stalen korven gevuld met breukstenen, mits u de korven op de juiste manier plaatst en hier geen chemische middelen op gebruikt. Eventueel vuil en onkruid wat zich op of om de korf verzamelt is eenvoudig te verwijderen met een milde zeep en water.

Het onderhoud van een schanskorf is dus echt minimaal, waardoor je nog meer van de voordelen kunt genieten.

Schanskorven passen thuis in de moderne onderhoudsarme tuin.

Schanskorven kopen voor uw tuin

Heeft u na het lezen van deze blog helemaal zin gekregen om uw tuin aan te pakken en wilt u schanskorven kopen voor uw nieuwe tuinontwerp? Bij Gabion Schanskorven bieden we zowel kant-en-klare schanskorven als doe-het-zelf pakketten voor schanskorven aan. Wij hebben standaard schanskorven, maar u kunt bij ons ook een schanskorf in een speciale vorm kopen, zoals een tuinhaard of een waterval.

Heeft u vragen over schanskorven? Wilt u bijvoorbeeld weten wat een schanskorf kost? Of hoe het in uw tuin het beste tot zijn recht komt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.