Maatwerk schanskorven
Eigen productie
Offerte op maat

Fotogalerij

Gabion Schanskorven: dé online winkel voor al uw schanskorven en breukstenen.

Schanskorven koopt u eenvoudig online bij Gabion!  Van complete schanskorven met stenen tot losse breukstenen en op maat gemaakte schanskorven. Voor bij kantoor of voor in de tuin van uw woning. Bij ons geldt: veilig betalen, vakmanschap en snelle levering. De beste service en kwaliteit vindt u in onze webshop! Benieuwd naar alle mogelijkheden? In deze showroom vindt u een aantal voorbeelden van projecten die Gabion heeft uitgevoerd. Van heel groot tot heel klein.  En mocht u na het bekijken van deze voorbeelden vragen hebben, geïnteresseerd zijn in maatwerk of advies nodig hebben, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen.  Telefoon: +31 (0) 591-634606 of mail naar:  info@gabion-schanskorven.nl.

Bekijk hier de Gabion Folders
 
 
  

Stenen schutting.

Op zoek naar een stevige, elegante, robuuste stenen schutting? Gabion Schanskorven heeft voor u deze erfafscheiding. Wij maken uw stenen schutting op de door u gewenste maat voor in uw tuin. Ook heeft u bij ons keus uit vele kleuren stenen voor uw schutting, welke het beste bij uw huis past. Onze steenschuttingen zijn gemakkelijk te plaatsen en te vullen met zeer mooie natuurstenen. Haarbij afwijkingen in kleur en structuur mogelijk zijn, het is en blijft een natuurproduct die juist uw schutting van steen zo uniek maakt.

De afmeting van de natuurstenen of de granulaten zullen altijd verschillend zijn. Wij proberen dan ook voor u voldoende stenen mee te leveren. U zult waarschijndelijk stenen overhouden, welke u voor andere doeleinden kunt gebruiken. U kunt de stenen altijd nog gebruiken als siersteen in uw tuin.

Gabion Schanskorven levert deze stenen erfafscheiding, wanneer u deze wenst te ontvangen. Doch wij hebben wel minimaal 5 werkdagen nodig om de Gabion schanskorf voor u te produceren en in onze administratie te verwerken, voordat uw Gabion schanskorf door de transporteur naar u vervoerd kan worden.

Een stenen schutting heeft vele voordelen. U kunt deze erfafscheiding gebruiken als afscheiding met uw buren. Mocht u een zwembad of een sauna hebben en gesteld zijn op uw privacy dan is deze oplossing onderhoudsvriendelijker dan een haag en ook in de winter gesloten.

Ook qua geluidsoverlast zullen uw buren, maar u ook van uw buren, veel minder hinder van elkaar ondervinden, omdat deze schutting, welke gemaakt is van mooie natuursteen, een hoge geluidswerende eigenschap heeft. 

 

Duurzame schutting

Bent u opzoek naar een duurzaam product. Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Wat is duurzaam? Duurzaamheid is door de loop van jaren een containerbegrip geworden. Het heeft alles te maken met maatschappelijk verantwoord leven. Hierbij kunt u denken aan milieu, ecologie en toekomstgericht denken. De 3 P’s zijn de kern woorden. People, Planet en Profit.

People: Door samen met uw buren, een keuze te maken in welk model en kleur schutting of erfafscheiding. Hierdoor vergroot u de samenwerking met uw omgeving, maar ook de mogelijkheid om gezamenlijk wat voor elkaar te kunnen betekenen.

Planet: Onze schuttingen gaan jaren mee en zijn daarom ook zeer duurzaam. Een houten schutting, ook al is deze geproduceerd van FSC gekeurd hout, zal na verloop van jaren gaan rotten en vervangen moeten worden. Hiervoor zullen telkens weer bossen gekapt moeten worden. De stenen van onze duurzame schutting zijn in het oneindig te gebruiken. Dit is dan ook zeer duurzaam voor de natuur. Als u puingranulaat gebruikt als opvulling voor uw schanskorf, zal uw erfafscheiding nog duurzamer worden.

Profit: Ook het onderhoud van onze duurzame produkten, mogen onder de categorie duurzaam vallen. U heeft maar weinig middelen nodig om de schanskorven schoon te maken. U kunt met water de viezigheden er gemakkelijk af spoelen. Geen dure schoonmaak middelen of het verven van uw houten schutting. Hierdoor bespaart u veel geld en tijd. 

 

Onderhoudsvrije schutting

Waarom elk jaar uw houten schutting in de beits of verf te zetten, om rotten tegen te gaan? Met Gabion-schanskorven is dat niet meer nodig. Onze tuinschuttingen / erfafscheidingen zijn onderhoudsvriendelijk en gaan jarenlang mee. Het enige wat u hoeft te doen, is de schutting af en toe met water af spoelen. Dit voorkomt dat er, in de loop van jaren, zand tussen uw stenen gaat zitten waar weer onkruid in kan groeien. Ook zullen de kleuren van de natuur stenen weer helderder naar voren komen. U heeft dan geen kwast en verf nodig, alleen uw tuinslang en water. Gemakkelijker kunnen wij het niet voor u maken. Een onderhoudsvriendelijke schutting is bij Gabion-schanskorven dan ook echt onderhoudsvriendelijk. 

 

Tuinafscheiding

Tuinafscheidingen in het algemeen zijn bedoeld om datgene aan het oog te onttrekken wat er achter ligt. Schuttingen kunnen gemaakt worden om de nieuwsgierigheid van voorbijgangers te beperken. Die kijken dan ook " over de tuinafscheiding ", of proberen door een gat iets op te vangen van wat zich aan de andere kant afspeelt. Wie heeft dit nog nooit gedaan? Met de tuinafscheiding van Gabion-schanskorven zal dit niet meer gebeuren. Deze schutting zal hun aandacht trekken, waardoor zij geen interesse meer hebben om “ over de tuinafscheiding ” te gaan kijken.

Tuinafscheidingen zijn van verschillende materialen gemaakt: bijvoorbeeld rieten matten, hout, roestige staalmatten of beton. In oude woonwijken tref je vaak schuttingen aan die gemaakt zijn van betonnen platen. Na deze periode werden vaak de houten erfafscheidingen geplaatst. Vaak laten tuinliefhebbers deze schuttingen begroeien met klimplanten, zoals Klimop of Clematis. Hierdoor kregen de tuinen een andere uitstraling, of ook wel uw tuin krijgt een metamorfose. De huidige tuinen worden meer gemaakt voor de toekomst. Weinig onderhoud en moeten lang mee gaan. De tuindschuttingen van Gabion-schanskorven zijn dan ook onderhoudsvriendelijk en gaan jaren mee. Dit bespaard u tijd en geld. Uw tuinafscheiding gemaakt door Gabion-schanskorven is dan ook zeer geschikt voor uw tuin. Ook onze tuinhaarden kunt opnemen in de tuinafscheiding. Met de Gabion tuinafscheiding gecombineerd met een tuinhaard kunt u er warm en beschut bij zitten.

 

Tuinschermen

Heeft u een tuinscherm nodig? Dan bent u hier op het goede adres. Wij maken voor u een robuust, duurzaam tuinscherm. Deze kunt u zelf plaatsen, waar u ook maar beschermd wilt gaan zitten. Privacy vindt iedereen prettig. Met het plaatsen van onze schermen kunt u ongestoord van uw privacy genieten.

Tuinschermen van Gabion-schanskorven is een populaire manier van een schuttingen bouwen. Door eerst de fundatie aan te leggen, krijgt u de juiste basis voor het plaatsen van uw tuinscherm. Na het plaatsen van de korven, kunt u beginnen met het vullen van de bijgeleverde stenen. Mocht u meer willen weten over hoe u een tuinscherm kunt plaatsen, kijkt u dan even op onze site.

Wij denken graag met u mee om uw tuinscherm of tuinschermen door middel van schanskorven te ontwerpen. Vele klanten hebben door hun enthousiasme foto’s gestuurd. Hierdoor kunnen wij, maar ook door eigen ervaring, u zeer deskundig adviseren  en dit doen wij met veel passie en plezier. Wij zien uw vraag als een uitdaging die wij graag met u aangaan. 

 

Stenen Letters

Bij Gabion-schanskorven hebben wij onze eigen naam in steen geschreven. Hier waren wij de eerste mee in Nederland die zijn naam met schanskorven heeft versteend. Om dit te kunnen maken, maakt u een keus uit onze verschillende kleuren stenen. Voor bedrijven zijn dit zeer mooie, unieke reclame objecten. Wij kunnen de letters, welke door andere kleuren stenen worden gevormd, samen met onze korven, zo maken dat uw bedrijfsnaam er uniek uitziet. Stenen letters, gemaakt met Gabion-schanskorven, maken uw naam uniek.  

 

Stenen muur

U wilt een eigen stenen muur bouwen? Dit kan bij Gabion-schanskorven. Er zijn twee manieren om een stenen muur te bouwen. Één mogelijkheid is door middel van het plaatsen van schanskorven en deze te vullen met onze Gabion stenen. De andere manier is een stenen muur bouwen door middel van het opmetselen van onze Gabion-stenen.

Hoe de stenen muur wordt gebouwd door middel van onze korven kunt u vinden op https://www.gabion-schanskorven.nl/blog/schanskorven-plaatsen

Voor het metselen van de stenen muur voor uw tuin hebben wij ook een korte beschrijving. Voordat u gaat beginnen met metselen is het belangrijk dat u een doede cement koopt en metselzand voor het aanmaken van de specie. Ga uit van de mengverhouding 1 deel cement en 3 delen metselzand. Reken voor een halfsteensmuur circa 25 liter/m2 en voor een steensmuur 60 liter/m2. De juiste voorbereidingen is het halve werk. Maak de stenen vochtig met water, omdat bij te droge stenen de specie niet zal hechten. Maar maak de stenen voor de muur ook niet te nat, anders loopt de specie tussen de stenen weg.

Om de specie te maken, schep het zand en de cement droog door elkaar totdat het een egale kleur krijgt. Voeg water toe en roer het tot een smeuïge massa. Maak niet teveel specie per keer. U kunt de muur, afhankelijk van de hoogte, niet in één keer afmetselen.  De aangemaakte hoeveelheid specie blijft niet langer dan twee uur verwerkbaar. Als u klaar bent met het metselen op die dag, ga met een natte borstel over de gemetselde stenen muur om de rest specie eraf te borstelen. 

U kunt met verschillende soorten stenen een decoratieve stenen muur maken. Uw eigen fantasie tot leven brengen. Mocht u nog informatie nodig hebben, dan vernemen wij dat graag van u. Wij denken graag met u mee, om onze kennis met u te delen.  

 

Stenen wand

Een stenen wand kan gemaakt worden door onze Gabion-schanskorvenstenen te metselen. Hierdoor krijgt u een mooie robuuste muur, zonder gebruik te hoeven maken van onze korven. Natuurlijk kunt u uw stenen wand ook doormiddel van onze korven produceren. Stenen wanden zijn modern en niet mode gevoelig. U zult hier lang plezier van hebben. 

 

Keerwanden tuin

Heeft u hoogte verschil in uw tuin? Onze keerwanden gemaakt van steenkorven zijn dan iets voor u. Het komt vaak voor dat er een hoogte verschil in de tuin zit. Het liefst heeft u uw border vlak lopen i.p.v. schuin naar beneden of boven. Dit kunt u verhelpen met onze keerwanden gemaakt van schanskorven. Het mortelvrij bouwen, is met onze korven mogelijk.

Wij leveren voor u, hoveniers, grondverzetbedrijven, stratenmakers of particulier op locatie onze Gabion keerwanden. Er zijn vele mogelijkheden om esthetische en kwalitatieve goede keerwanden te bouwen, maar met onze Gabion keerwanden heeft u een mooie robuuste en strakke eigen gemaakte keerwand in uw tuin. Door de hoge mate van flexibiliteit en het eenvoudige, zonder zware hulpmiddelen stapelen van de keerwanden van Gabion, kunt u veel arbeidskosten, en tijd besparen.

Hier zult u jaren lang plezier van ondervinden